marți, ianuarie 25

”Atenție, domnilor pungași: averile ilicite sunt în mare pericol de confiscare!”

2
1821

Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a trecut de Comisia Juridică din Parlament și urmează să fie supus votului în plen. 

Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a bunurilor obținute prin infracțiuni trebuia să fie transpus în Lege încă din 2015, după ce Uniunea Europeană a dat o Directivă în acest sens în anul 2014.

Măsura ar putea fi aplicată oricărui tip de infracțiune, inclusiv abuz în serviciu. Confiscarea ar putea viza și bunurile transferate către alte persoane, aceasta fiind una dintre cele mai folosite metode pentru a scăpa de recuperarea prejudiciilor.


În plus, Legea le-ar permite judecătorilor să ia în considerare orice împrejurare pentru dispunerea confiscării extinse a averilor dobândite fraudulos.

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, care a presat pentru intrarea în vigoare a legii, a salutat pe pagina sa de socializare faptul că proiectul de lege privind confiscarea extinsă a bunurilor obținute prin infracțiuni a trecut de Comisia Juridică a Camerei Deputaților și urmează să fie supus votului în plen.

Mesajul Anei Birchal după votul de azi din Comisia Juridică

”Tocmai s-a votat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite! Unanimitate de voturi! Ziua de astazi, o zi 13 zi s-a dovedit a fi o zi nefasta pentru cei certati cu legea!
ATENȚIE DOMNILOR PUNGAȘI: AVERILE OBȚINUTE ILICIT SUNT ÎN MARE PERICOL DE CONFISCARE! De data asta, chiar așa a fost: n-au putut ei fura, cât am putut noi vota! După o luptă de aproape 3 ani, în care mi-am atras atâtea “simpatii” din partea multor “oameni de bine” – de fapt, exponenți ai corupției și ai hoției din această țară – iată că a venit în sfârșit momentul ca oamenii cinstiți și de bună-credință care m-au susținut și au susținut inițiativa aceasta să obțină puțină satisfacție. Satisfacția de a vedea că hoții, corupții și cei certați cu legea nu mai defilează cu impunitate și nu mai pot scăpa atât de ușor de șfichiul ager al legii. Mulțumesc colegelor și colegilor care au votat astfel încât acest proiect de lege să devina realitate! Multumesc colegilor și colegelor din Ministerul Justitiei și Ministerul Afacerilor Externe alaturi de care am dus aceasta bătălie inca din ianuarie 2017. Multumesc reprezentanților mass media care au susținut și au luptat pentru ca sa ajungem astăzi aici. Nu in ultimul rand vă mulțumesc tuturor, românilor cinstiți din țară și de peste hotare, pentru că în toată această perioadă ați luptat pentru ca acest proiect de lege să devină realitate, iar fiecare leu furat statului român și pitit inclusiv către terțe persoane să fie recuperat. Iar domnilor și doamnelor care își făceau speranțe că România va rămâne o țară profund coruptă și că își vor putea continua hoțiile și mișmașurile din care, după procese interminabile, să rămână cu banii intacți, le transmit doar un singur lucru: DESCHIDEȚI OCHII ȘI PUNGILE! Statul român își apără cetățenii, iar averile voastre obținute ilegal nu mai sunt deloc în siguranță…”

VEZI ŞI:

Iohannis despre pandemie: ”Niciun expert nu mi-a spus că în martie va fi mai bine ca acum”

Ana Birchall: “Fără preşedintele Iohannis, România ar fi ajuns rău! Mi-a cerut doar să fac tot ce e mai bine pentru ţară”

SUA îl felicită pe Iohannis pentru premiul ”Împăratul Otto cel Mare”. ”Ne mândrim, domnule președinte!”

2 comments

  1. ion artene 14 octombrie, 2020 at 13:08 Răspunde

    Cu aceasta ocazie poate ne spune Ana Birchall cum/cind Klaus Iohannis va achita catre stat cei 320.00 e obtinuti din chiriie pe casele cumparate cu actefalse.

Leave a reply