duminică, iulie 21

Atac la banii de pensii! Pilonul II, confiscat ”cu mantă” prin șmecheria ”Opțional”

0
1019

Guvernul analizeaza posibilitatea ca de la anul romanii sa decida singuri daca vor sau nu ca pensia lor sa fie administrata si de fonduri private, nu doar de catre stat, a aratat seful Guvernului, potrivit unui fragment din interviu postat pe site-ul Digi24, relatează Hotnews.

„Ca sa va spun in premiera, cred ca solutia spre care ne ducem este sa anuntam populatia, in functie de nivelul de salarizare, unde e mai bine sa isi puna banii: la pilonul I, la pilonul II, toti la pilonul I… Nu desfiinteaza nimeni pilonul II, nu il asasineaza nimeni, nu il chinuie, nu il schingium, dar va fi optional. Romanul va avea un tablou in fata. Eu cu contributia mea atat obtin pe punctul de pensie, dincolo atat obtin ca randament”, a declarat Mihai Tudose.

Declaratia a fost facuta in contextul scandalului iscat in jurul Pilonului II de pensii private. Premierul afirma saptamana trecuta ca se va face o analiza pe Pilonul II de pensii, aminteste postul de stiri. Mihai Tudose a spus ca nu exista nationalizare „sub nicio forma”, asa cum se vehicula initial.

Apoi, potrivit unor surse, planurile Guvernului erau de a diminua de la 5,1% la 2,5% contributia virata de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), masura care ar fi afectat dramatic dinamica sumelor acumulate in cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participantilor la acest sistem.

Noua declarației a premierului Tudose lovește ”cu mantă” în Pilonului II de pensii. Confiscarea banilor pentru viitoarele pensii ale actualilor angajați a fost subiectul multor declarații controversate în ultima vreme. Ministrul de Finanțe a anunțat inițial că Pilonul II va fi desființat, scandalul iscat l-a făcut pe șeful guvernului să retracteze, alaltăieri în parlament Mihai Tudose a declarat textual că ”nu ne atingem” de Pilonul II, pentru ca ieri seară să spună că va deveni opțional.

A fi ”opțional” înseamnă a-i încuraja pe unii dintre angajații actuali să dirijeze banii de pensii dinspre Pilonul II spre Pilonul I. Adică, spre stat. Or, statul este cel mai prost gestionar. Dovadă că a adus Pilonul I în pragul falimentului, prin măsuri populiste gen majorări de pensii din motive electorale pentru care statul se împrumută la bănci.

Noile măsuri populiste (majorări salariale), luate pentru la PSD-ALDE să închidă gura populației pentru atacul la justiție (OUG 13), au adus guvernul în situația să stoarcă bani din piatră seacă. Din înființarea unui monstru numit ”Fondul suveran”, din încercarea de a confisca Pilonul II de pensii (administrat de mari companii multinaționale – dușmanele PSD) sau din împrumuturi tot mai scumpe. Criza spre care se îndreaptă țara dă deja primele semne. Statul a rămas fără bani pentru plata soldelor militare, caz soldat cu demisia ministrului Apărării Adrian Țuțuianu..

Economiștii trag semnale disperate de alarmă că economia României se îndreaptă spre colaps. Florin Cîțu, senator PNL, a dat publicității un studiu care arată că guvernul îngroapă practic viitorul generațiilor actuale.

Leave a reply