Atac dur al fostului preşedinte rus Medvedev împotriva „degeneraţilor” care vor „moartea” Rusiei

0
476

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev şi-a exprimat marţi într-un mod virulent „ura” faţă de „degeneraţii” care vor „moartea” Rusiei, afirmaţii ce ilustrează rigidizarea tot mai pronunţată a unora dintre responsabilii de la Moscova în plină ofensivă rusă în Ucraina, relatează AFP.

„Sunt adeseori întrebat de ce postarile mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi”, susţine în mesajul său Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

„Ei ne vor moartea, vor moartea Rusiei. Dar atât timp cât voi fi în viaţă, voi face totul pentru a-i face să dispară”, a afirmat fostul lider de 56 de ani, fără a preciza totuşi cine este ţinta declaraţiilor sale. Dar, după cum notează în pagina sa web ziarul rusesc Kommersant, cel mai adesea el se exprimă în mod negativ despre autorităţile Ucrainei, Uniunii Europene şi SUA.

Medvedev, care a fost preşedinte între 2008 şi 2012, şi premier între 2012 şi 2020, este astăzi vicepreşedintele puternicului Consiliu al Securităţii Rusiei, informează agerpres.

Luna trecută, el denunţase sancţiunile economice „nebuneşti” la adresa Rusiei.

La 30 mai, Dmitri Medvedev a ameninţat pe contul său din Telegram că, în cazul unor lovituri cu rachete asupra unor oraşe ruseşti, Rusia ar putea riposta, lansând atacuri cu rachete asupra „centrelor unde se iau deciziile criminale”, dintre care unele nu se află la Kiev, aminteşte în acest context antena rusă a BBC.

Medvedev a preluat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei în ianuarie 2020, după ce a pierdut funcţia de prim-ministru în favoarea lui Mihail Mişustin. Această funcţie a fost creată special pentru el, până atunci neexistând postul de vicepreşedinte al acestui organism, condus de însuşi şeful statului, Vladimir Putin, potrivit BBC în limba rusă.

Leave a reply