sâmbătă, decembrie 7

Artificiul prin care Iohannis poate dejuca planul PSD pentru a impune alegeri pe 6 decembrie

4
4823

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat, miercuri seară, pentru AGERPRES, că alegerile parlamentare se vor desfăşura pe 6 decembrie doar dacă preşedintele Klaus Iohannis trimite la reexaminare legea adoptată de Parlament, ca urmare a încetării mandatului senatorilor şi deputaţilor aleşi în anul 2016, şi dacă Parlamentul nu adoptă un nou act normativ până la data scrutinului.

Curtea Constituţională a publicat, miercuri, motivarea deciziei prin care judecătorii au respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

CCR arată în document că hotărârea de guvern prin care a fost stabilită data alegerilor parlamentare pentru 6 decembrie, deşi emisă cu respectarea legii în vigoare la data respectivă, îşi încetează de drept efectele în urma intrării în vigoare a actului normativ supus controlului de constituţionalitate, respectiv legea adoptată de Parlament.

Augustin Zegrean

„Legea încă nu a intrat în vigoare. Este la preşedinte, preşedintele are la dispoziţie 10 zile pentru promulgare sau mai are la dispoziţie să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Dacă legea intră în vigoare înainte de 6 decembrie, se schimbă totul, totul se resetează. Dacă preşedintele ţine legea 10 zile şi în data de 24 octombrie trimite legea în Parlament, Parlamentul se poate mobiliza să o adopte foarte repede şi atunci preşedintele nu mai are decât 10 zile la dispoziţie din nou să o publice. Deci, e cam la mâna preşedintelui toată povestea”, a explicat Augustin Zegrean, citat de Agerpres.

Actul normativ adoptat de Parlament prevede, printre altele, că „data alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor ce vor fi organizate ca urmare a expirării mandatului Parlamentului, aflat în curs de exercitare la data intrării în vigoare a prezentei legi, se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor”.

La finalul lunii septembrie, CCR a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

Ultima ispravă este decizia din această după-amiază, când CCR a dat undă verde majorității PSD-ALDE-Pro România să amâne alegerile parlamentare – încălcare flagrantă a Constituției României pe care CCR este obligată s-o apere, nu s-o saboteze.

CCR, mereu o simplă unealtă a PSD. Epoca Dorneanu

Valer Dorneanu este om de casă al lui Ion Iliescu, președintele de onoare al PSD. Dornean a fost pus de Iliescu președinte al Camerei Deputaților, în trecut, iar acum el întoarce serviciile partidului prin decizii ale CCR exclusiv în favoarea PSD.

Curtea Constituțională (CCR) a stabilit, miercuri, în motivarea deciziei prin care a dat undă verde legii prin care Legislativul și-a arogat competența de a stabili data alegerilor parlamentare, că hotărârea de guvern prin care a fost deja stabilită această dată pentru ziua de 6 decembrie își va înceta efectele odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ.

Mai mult, CCR precizează că ”alegerile parlamentare vor avea loc peste termen, aşadar, într-un termen de cel mult 3 luni de la expirarea mandatului de 4 ani al Camerelor”. Judecătorul Daniel Morar a făcut opinie separată la decizia CCR.

Mandatul actualului Parlament expiră pe 20 decembrie.

Așadar, CCR a hotărât să încalce Constituția României, pentru că legea fundamentală a României spune că pe 21 decembrie trebuie să fie valid un nou Parlament!

VEZI ŞI:

Combinația Firea-Rafila. Cum a fost racolat specialistul COVID de cei contaminați cu virusul ”ciumei roșii”

Ziua în care CCR a votat din nou să moară și mai mulți români. Desființați aceste instituții criminale!

Florin Cîțu anunță marea revoluție din economie. ”Am resuscitat industria, facem la fel cu toate sectoarele”

Ofensiva lui Clotilde Armand în USRPLUS. Ce urmează?

Opriți crima Avocatului Poporului! De ce vrea Renate Weber să moară și mai mulți români din cauza COVID?

4 comments

  1. d g chmilevschi 15 octombrie, 2020 at 13:56 Răspunde

    „doar dacă preşedintele Klaus Iohannis trimite la reexaminare legea adoptată de Parlament, ca urmare a încetării mandatului senatorilor şi deputaţilor aleşi în anul 2016, şi dacă Parlamentul nu adoptă un nou act normativ până la data scrutinului.” mingea n curtea PSD! din pacate…

Leave a reply