duminică, septembrie 25

Armata rusă urmărește „controlul deplin” al sudului Ucrainei până în Transnistria

0
386

Sursa: TRT World

Comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Rusiei a numit obiectivele celei de-a doua etape a invaziei Ucrainei:

– stabilirea unui control asupra Donbasului;

– coridorul terestru spre Crimeea;

– stabilirea unui control asupra sudului Ucrainei și un coridor terestru către Transnistria.

Armata rusă urmărește „controlul deplin” al sudului Ucrainei, inclusiv ruta către Transnistria.

Moscova plănuiește să cucerească sudul Ucrainei și să deschidă o rută către regiunea transnistreană a Moldovei, ca parte a „fazei a doua” a operațiunii sale militare, a declarat comandantul Districtului Militar Central al Rusiei.

Într-o declarație transmisă de TASS și Interfax, Rustam Minnekayev, comandantul interimar al Districtului Militar Central, a declarat că Rusia intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei, permițându-i accesul către Transnistria.

„Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire în Transnistria”, a spus Minnekayev.  El a susținut apoi că există dovezi ale „opresiunii” populației de limbă rusă de acolo.

Rusia folosise anterior pretențiile de oprimare a minorităților ruse din regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei ca motive pentru acțiuni militare.

Un regim pro-rus a condus de facto regiunea separatistă Transnistria încă din anii 1990, cu sprijinul trupelor ruse.

Kievul a avertizat anterior că Rusia ar putea folosi regiunea pentru a lansa atacuri în vestul Ucrainei, înconjurând potențial forțele ucrainene în sudul țării, în special în jurul regiunii Odesa.

Sursa: DW News

Leave a reply