duminică, decembrie 3

Apple devine cea mai valoroasă companie din lume

0
660

Acţiunile Apple Inc au urcat vineri cu 7,1%, la un nivel record, după publicarea rezultatelor trimestriale solide, ajutând producătorul de iPhone-uri să depăşească Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume, transmite Reuters, citată de Agerpres.

La Bursa de la New York, acţiunile Apple au urcat la nivelul record de 412 dolari. Dacă închide la acest nivel, capitalizarea de piaţă a gigantului american va fi de 1.786 miliarde de dolari.

În decembrie, Aramco a devenit cea mai valoroasă companie listată din lume, în urma lansării ofertei sale publice iniţiale (IPO). În prezent, capitalizarea sa de piaţă se situează la 1.760 miliarde de dolari.

Apple a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 22,5 miliarde de dolari, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările s-au majorat cu 6%, până la 118 miliarde de dolari.

Rezultatele depăşesc aşteptările analiştilor, ceea ce a făcut ca acţiunile Apple să înregistreze joi un avans de 5% după închiderea Bursei de pe Wall Street.

Exact în urmă cu un an, Amazon reușea performanta să detroneze compania care are ca brand ”mărul mușcat” si Google, crescând în doar un an de pe locul 3 pe locul 1, cu un salt fabulos: 52%!

Anunțul privind succesul Apple vine într-un moment în care președintele Donald Trump a pornit un atac la adresa giganților din industria noilor tehnologii, pe care îi acuză că au afectat micile companii.

Congresul SUA a pornit o investigație pe acest caz, urmare a impulsului dat de Trump, care nu are însă drept să participe la anchetă.

Leave a reply