miercuri, noiembrie 30

Apocalipsa în direct. Confiscarea pensiilor și moartea cardului bancar

1
874

La început, a fost un zvon. Apoi, au mazilit-o pe-o directoare de la NN Pensii (fosta ING) pentru ”greșeala” de-a fi informat clienții companiei că Pilonul II de pensii ar putea fi naționalizat. Ulterior, a venit un ministru însuși cu o declarație care confirma, de fapt, ce spusese directoarea, dar ulterior și-a îndulcit declarațiile urmare a valului de proteste pe internet din partea opiniei publice. N-a durat mult. La final, ditamai (noul) prim-ministrul a vorbit de acest atac la sănătatea sistemului de pensii: preluarea Pilonului II din mâinile companiilor multinaționale și trecerea lui la stat.

Iar Mihai Tudose, care începuse decent mandatul la Palatul Victoria, a dat cu bâta-n baltă cât ai zice pește: ”Avem motive să facem asta, căci statul e mai bun administrator decât privatul”. Ne aflăm în plin scenariu din romanul lui Orwell, în care Ministerul Adevărului este denumirea oficială a minciunii pe toate gardurile.

Realitatea e însă tot mai tristă. Trăim în plin proces de populism naționalist-comunistoid, cu o guvernare având un singur scop (supunerea justiției independente), pentru a cărui camuflare e nevoie obligatorie de măsuri care să închidă gura populației. Și cum ai o țară bazată masiv pe voturile pensionarilor, angajaților la stat și afaceriștilor care gravitează în jurul lor, ce soluție poți aplica? Aruncat cu bani în ei. Majorări de salarii, facilități pentru pensionari și, cum altfel, atacuri la ”imperialiștii străini”, vorba lui Ceaușescu, de tip Soroș. Tactică veche, fascisto-comunistă: dai foc la țară, aduci oamenii la disperare și apoi le arăți ”dușmanul de clasă.”

Atacurile la multinaționale și proaspăta declarație iresponsabilă a premierului anti-card bancar fac parte din acest registru. Odată ”pictat” la TV acest tablou al urii bine dirijate, poți trece la fapte. De aici și până la confiscarea Pilonului II de pensii nu mai e decât un pas. De ce? Simplu: pentru că nu au bani să acopere măsurile catastrofale luate pentru binele de moment al unora și răul de mâine al altora. Vor urma și altele. Asta se cheamă sabotaj de țară.

Actuala majoritate pregătește subtil terenul răsucirii României dinspre vest spre est. Nu are altă cale, dacă vrea să scape de o justiție corectă. În democrația adevărată, ăsta-i mersul. Dar cine spune că ei mai vor democrație pe bune? Probabil că n-au vrut niciodată. Sau au vrut, ca să fie primiți la mesele Occidentului, până au văzut că asta vine la pachet cu tot tacâmul: lege, justiție, dreptate socială, piață liberă corectă etc. Or, ei nu sunt capabili să supraviețuiască într-un astfel de mediu. Nu pot, pur și simplu.

Și-atunci, ce să facă, să plece la muncă afară ca milioanele de români alungați peste granițe? Nu sunt buni nici de așa ceva. Nu. Le rămâne să schimbe macazul democrației, ca să trăiască precum nomenclatura lui Ceaușescu: cu bani, averi, pensii și fără frica de lege. Ăsta e modelul sovietic. Au și exemple pe care le pot invoca în sprijinul acestui plan: Orban, Kaczynski, Putin. Îi poate cineva opri? Încearcă ambasadele, SUA, UE, Bruxelles-ul, dar băieții s-au tăbăcit și pe tema asta. Apar voci care cer expulzarea ambasadorului SUA, Tudorel Toader dă cu tifla Bruxelles-ului, începe să-i cam doară-n cot de toți.

Adevărul că nimeni nu-i poate opri. De la confiscarea Pilonului II, de la încropirea Fondului Suveran, de la tăierea investițiilor, de la păstrarea pensiilor baroniale, de la golirea țării prin emigrație de nevoie, de la îngroparea justiției. Ce trăim acum este Apocalipsa în direct.

Laurențiu Ciocăzanu

1 comment

  1. Vilculescu Ioana 5 septembrie, 2017 at 21:09 Răspunde

    Dezolanta constatare !A cui disparitie? A celor ce au nazuit,a celor ce guverneaza ori a celor ce-si pierd rabdarea ca la jocul copiilor „Spurca,drace,pe parau/sa vina si randul meu”?Disparitia tuturor daca nu parasim Pamantul pentru o colonie pe alta planeta,o prevede savantul englez septuagenar Stephen K ,noi romanii vom disparea ca natie daca nu continuam zdroaba pasoptistilor si a unionistilor de la1918,precum si ascunsa si subtila supravietuire a esentei tari a fiintei neamului in anii comunismului neispravit ,doborat sub greutatea acumulata prin inselaciuni ,amageli si zmulgerea credintei in Dumnezeu, in anii de buimaceala neasumata de guvernele postdecembriste anului1989.Apocalipsa are si supravietuitori ,inca acestia nu vor vedea dezastrele de pe Pamant:proprietarii cu actele la piept ale bunurior”agonisite” ,,giuvaericale” luate in graba alunecand pe sub brate , insa supravietuitorii,ei vor fi asemenea filozofului Bias care avea ca precept”Omnia mea mecum porto!”, ca Zadig al lui Voltaire ,salvati de vederea Vaii mortii,locuitori eterni in Imparatia Cerurilor.

Leave a reply