AUR, criticat că ar prelua datele personale ale utilizatorilor noii aplicații

0
154

Un utilizator Facebook susține că aplicația dezvoltată de AUR a făcut publice datele personale ale utilizatorilor. George Orbean a explicat că regimul folosit de aplicație pentru utilizarea datelor este GDPR (regulamentul european privind protecția datelor).

Dezvăluirea despre expunerea datelor personale a fost făcută de un utilizator al Facebook, Daniel Kloyberkatsky. Acesta susține că „dacă te conectezi la aplicație – ea iti trimite automat (fără sa faci nimic “special”) toate datele personale ale membrilor și simpatizanților AUR”, potrivit adevarul.

„Vorbim de CNP, seria și numărul de buletin, telefonul, adresa completa, adresa de email, cotizațiile plătite către AUR și multe altele. Și da… „marele căpitan” Simion are și el datele expuse. Este user-ul „number one” și totodata victima propriei aplicații”, a adăugat acesta într-o postare pe Facebook.

Mai mult decât atât, acesta susține că datele personale „rămân vizibile tuturor și după ce le-ai șters”.

Problema scurgerii de date personale ale utilizatorilor aplicației a fost semnalată și de libertatea. Potrivit publicației, care citează informațiile primite de la un expert IT și confirmate cu mai mulți specialiști, persoane terțe au putut accesa datele personale ale utilizatorilor aplicației AUR.

Există o scurgere masivă de date personale în aplicația AUR. Se pot vedea CNP-urile, contul de utilizator, parola, adresa. Inclusiv Simion are asta. Toți cei care au aplicația și au dat date personale, toate sunt vizibile. Basically, nu au criptat datele. Ele nu ar trebui să fie vizibile”, a declarat, pentru Libertatea, Richard Toth, un programator care a descoperit scurgerea de date și a semnalat-o către redacție.

Sursa citată arată că datele din baza de date sunt afișate fără criptare în sursa paginii web, astfel încât aproape oricine le-ar putea vizualiza.

Leave a reply