sâmbătă, ianuarie 29

APĂRARE: Producția de CBRN ar putea fi declarată de ”interes strategic național”

1
209

Conform celor de la umbrela-strategica.ro ”producția de echipamente și accesorii de protecție CBRN ar putea fi declarată de interes strategic național” La fel  și ca industria de apărare, în integralitatea sa, lucru propus  de către trei parlamentari  PNL, într-un proiect de lege susținut de MApN, dar față de care celelate instituții de forță au avut observații de fond.

CSAT a amânat, până în prezent, acordarea unui astfel de  aviz, în așteptarea unei forme îmbunătățite a proiectului. MAI a propus eliminarea posibilității ca un operator economic să urmărească producerea unor părți componente din echipamentele pentru care a obținut autorizația.


SRI a propus definirea unitară a conceptului de ”produs militar”, reglementarea conceptului de ”deținere de produse militare” (unde există un vid legislativ) . SIE a propus ca inventarul capacităților de producție să fie aprobat de ministerul de resort înaintea autorizării operatorilor economici.

Proiectul de lege este la începutul traseului legislativ, aflându-se abia, în dezbatere, la Comisia pentru Industrii a Camerei, prima cameră decizională.  Din cauza instabilității politice este dificil, în prezent, de anticipat când acest proiect va putea fi  și aprobat.

1 comment

Leave a reply