Angajata Kaufland i-a vorbit în română provocatorului din Odorheiul Secuiesc!

2
1126

Jurnalistul Lucian Mândruță a dezvăluit, cu probe clare, cum filmulețul cu angajata de la Kaufland Odorheiul Secuiesc e, de fapt, o mare țeapă fabricată ca la carte după model rusesc. Nici azi nu se știe cine e cel care a filmat totul și care a semnat cu numele ”Milițianul”. Dar Lucian Mândruță a decriptat tot scenariul menit să semene ură româno-maghiară. Astfel, jurnalistul a folosit imaginile de pe camerele de supraveghere ale magazinului și a stat de vorbă cu Sorin Susanu, seful ANPC pe zona de care aparține și Odorheiul Secuiesc. Așa a descoperit că angajata care, chipurile, n-ar fi vrut să-l servească pe un român ce vorbea românește i-a vorbit chiar în română provocatorului! Mai mult, Mândruță dovedește că insul care se ascunde sub pseudonim de amintire sovietică (”Milițianul”) a vorbit inițial în ungurește cu angajata! Ziaristul  și acesta a refăcut filmul real al întâmplării. Povestește Lucian Mândruță, pe blogul personal:

In esenta, el crede ca omul venise chitit sa obtina un film capabil sa genereze scandal. Si asta pentru ca a facut nu unul, ci trei drumuri la Imbiss Kaufland. Asta e filmul de pe camerele de supraveghere. Andrei povesteste:

“Prima oara clientul a cerut o portie de mici. Si vanzatoarea i-a zis: “Deschidem la ora 10”. In romana.

Clientul a parut ca inteles si a plecat. Se vede si pe camera. S-a intors la cateva minute si a cerut tacamuri. Le-a primit.

Si apoi…

Apoi, spune Andrei, “a treia oara cand s-a intors i-a spus vanzatoarei IN UNGURESTE sa i se explice de ce magazinul se deschide la ora 8 si Imbiss la ora 10.”

Stai, asta nu e pe film? il intreb pe Andrei?

“Nu. Nu e pe film. A treia oara a stat 10 minute. Dar nu a lasat tot pe filmul de pe youtube”.

Deci clientul nervos vorbea ungureste? intreb eu.

“Perfect, zice fata. Fara accent si fara greseli gramaticale.” povesteste Andrei.

Si ce s-a intamplat mai departe?

Pai fata i-a raspuns, tot in romana ca deschide la 10. N-a intrat in jocul lui, dar i s-a parut si ei o provocare. Mi-a povestit ca nu s-a simtit deloc confortabil.

Toata aceasta plimbare s-a intamplat in spatiul catorva minute. Pe camerele de supraveghere se vede asta – din cate stiu, e prima oara cand aceste imagini ies in public.

2 comments

  1. Valentin R. 13 septembrie, 2017 at 14:19 Răspunde

    Da, intelegem. Dar cum se explica replica celor de la coada „da’ tu de ce nu vorbesti ungureste daca esti in tinutul secuiesc”? Sa fim intelesi: eu sunt impotriva provocatorilor si manipulatorilor care cu siguranta sunt intaratati si sustinuti de rusi.

Leave a reply