Andrei Caramitru: „Nebunia lui Putin. Greșeala fatală”

Aroganța asta, incapacitatea de a înțelege că sistemul lor reprezintă răul absolut, că toată lumea vrea să scape de ei, că îi urăște profund, le este acum fatală
0
811

Analistul de business Andrei Caramitru este din nou sceptic în privința unei soluționări pacifiste în criza de la granița de est a Ucrainei.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, analistul scrie că că „aroganța asta, incapacitatea de a înțelege că sistemul lor reprezintă răul absolut, că toată lumea vrea să scape de ei, că îi urăște profund, le este acum fatală.”

„Nebunia lui Putin. Greșeala fatală. 

Înainte de atac, toată lumea știa că forțele armate ale Ucrainei sunt substanțiale. Informația că au primit NLAW, Stinger, Javelin și drone Bayraktar era publică.  

Oricine putea vedea pe YouTube cum funcționează armele astea și cât de letale sunt împotriva tancurilor sau elicopterelor.  

Toată lumea știe ce suprafața uriașă are Ucraina. Rușîi știau cât de învechită este armata lor. Toată lumea știe că o lupta urbană este aproape imposibilă dacă ai rezistență armata serioasă.  

 

Și cu toate astea au atacat sinucigaș, încercând un blitz. Chiar au crezut că în 2-3 zile câștiga războiul. Incredibil!  

De ce au crezut asta? Sunt sigur că Putin și KGB-ul lui chiar cred, sunt convinși, că ucrainenii îi iubesc și că îi vor aștepta cu flori.  

Credeau că Zelensky e doar o marionetă a vestului, guvernul lui fiind detestat de populație. Erau siguri că Maidan-ul nu a reprezentat voința populației ci a fost o operațiune ale “agenturilor străine”, un fel de “plătiți de Soros sau ocultă”.  

 

Nu este disponibilă nicio descriere.
Captura foto: Cont Facebook, Andrei Caramitru

 

Credeau că – imediat cum intră – trei sferturi din armata li se va alătura, că populația va aplaudă, că Zelensky va fi dat jos de ai lui. Că tot “regimul” din Kiev este chiar “fascist și narcoman” așa cum a tot zis Puțîn, detestat de ucrainenii slăvi care de fapt s-ar consideră ruși și vor înapoi în Mama Rusie.  

Ei nu vor, nu pot înțelege cât de urâți pot fi de toate popoarele care au stat sub cizma URSS atâta timp. Nu acceptă că imensă majoritate, TOATĂ LUMEA, vrea cu vestul nu cu ei. Am experimentat și eu asta când am fost la Moscova acum mulți ani. 

 Oamenii de acolo (civilizați, educați, lucrau în firma americană) efectiv erau convinși că ei de fapt ne-au salvat pe noi românii după război, că ne-au eliberat, și după ne-au ajutat enorm să ne industrializăm etc. 

 Nu acceptau că NU sunt percepuți așa în Est, ci din contră. Dacă așa gândesc oamenii normali, va dați seama cum gândesc cei din bunkerul lui Puțîn…  

„Aroganța asta, incapacitatea de a înțelege că sistemul lor reprezintă răul absolut, că toată lumea vrea să scape de ei, că îi urăște profund, le este acum fatală.”

Foto coperta: Voxpublica.ro

 

 

 

Leave a reply