Andrei Caramitru: „Ieri și azi, ucrainenii au reușit ceva fabulos. Au atacat pe vreo 4-5 axe, i-au înconjurat complet pe inamici”

1
5763

„Știri foarte bune din Ucraina!  Va dau un “zoom” pe 2 puncte esențiale : estul Kiev-ului și Kherson. Cu hărți”, începe postarea, pe contul personal Facebook, analistul Andrei Caramitru.

În estul Kiev-ului, situația e așa: Trupele rusești au fost ținute în afară Brovary (o suburbie), deși au atacat masiv de multe ori.  Rușii s-au grupat acolo, o forța mare. Alimentați din nord (pe lângă Cernihiv și din est – pe distanța lungă – de la Sumy). 

  Ieri și azi, ucrainenii au reușit ceva FABULOS. Au atacat pe vreo 4-5 axe, și i-au înconjurat complet. Efectiv nu mai au nici o ieșire pe nici un drum. Ultima bătălie – mare – este la Nova Basan (cercul roșu) care e conexiunea cu Sumy).  

 Din ce aud, ucrainenii au preluat și punctul ăsta. În plus, mai la est, au spart și încercuirea de la Sumy deci oricum e imposibil să mai fie alimentați. 

 În sud, la Kherson 

Inițial, rușii au avansat mult până la Mikolayv și chiar mai încolo, să treacă repede podul peste rău și să coboare pe Odessa. Nu a funcționat. Așa că au atacat Mikolayv cu bombe, rachete, de toate…

Însă ucrainenii au lansat o contra-ofensivă masivă. Și i-au dat în spate. Acum ucrainenii sunt super aproape de Kherson și avansează pe 3 axe. Kherson nu e ușor de aparat .E câmpie deschisă și au un râu mare în spate.  

 În plus au nevoie de multe trupe în oraș că să mențînă controlul (oamenii sunt revoltați, fac demonstrații zilnice). Pe lângă toate astea (ucrianenii au reușit să curețe atacul din jurul Kharkiv, și au distrus complet o divizie mare de tancuri, legendara, elită tanchiștilor ruși.  

 „Nu a mai rămas nimic și toți ofițerii au murit, plus au spart încercuirea de la Sumy (care e la doar 15 km de granița cu Rusia).
Este absolut Incredibil ce reușesc oamenii ăștia. Incredibil!”
, încheie textul postării, Andrei Caramitru.

 

Sursa: Cont Facebook, Andrei Caramitru

1 comment

 1. Dan Chirica 1 aprilie, 2022 at 06:35 Răspunde

  Ukraina nu poate invinge pentru ca nu are armament greu si nu controleaza spatiul aerian.
  Aici avem o solicitare de ajutor a Fortelor Aeriane Ukrainiene:
  https://threadreaderapp.com/thread/1509619177656619013.html
  https://twitter.com/KpsZSU/status/1509619177656619013
  Spatiul aerian nu se inchide cu Stinger. Smerch nu poate fi atacat cu nlaw. De ce? Pentru ca trage de la 90km si trebuie sa mergi 89km sa dai cu nlaw in el. Ucraina are nevoie de armament greu cu raza medie si lunga de actiune, si avioane F15 sau F16.

Leave a reply