marți, octombrie 3

Andrei Caramitru: „Dacă deja un sfert din capacitatea militară a Rusiei a fost distrusă în 2 săptămâni și jumătate, estimați voi cât mai durează până armata rusească dispare”

0
2631

„Șeful serviciilor Ucrainene, Budanov, anunță că peste un sfert (!!!) din armata rusească a fost distrusă sau scoasă din luptă, în ultimele 2 săptămâni și jumătate. Cifrele pe care le-a comunicat: 

Armata rusă, în total, are 125 de grupări de batalioane tactice (BTG).  

– 110 BTG au fost trimise în Ucraina (deci practic Puțîn nu are altă armata decât ce vedem acum acolo) – și toate granițele din alte părți sunt total descoperite (China și Japonia se bucură) 

– Până acum, 18 BTG au fost distruse și 13 și-au pierdut capabilitatea militară (adică au pierdut suficient de mult echipament și trupe că să nu mai poată funcționa). În total – 31 BTG din 110.  

Nu este disponibilă nicio descriere.
Captura foto: Cont Facebook

Cifra pare enormă, așa că o verificăm. Pentagonul a spus că estimează 10% pierderi la ruși (nu e departe de estimarea de BTG distruse care vine de la Ucraineni). Sursele OSINT (open source intelligence – cei care verifică fiecare poză și film și contabilizează pierderile), în mare confirmă până acum estimările care vin de la armata ucraineană (cea mai bună sursă este oryx pe twitter, alternative OSINT technical). Poză de ansamblu e corectă.  

Putin este evident disperat și trebuie să suplimenteze trupele de acolo. Nu mai există resurse în armata rusă, asta e tot ce au, așa că încearcă să mobilizeze armata din Belarus, sirieni, Africani, libanezi plus populația luată cu arcanul din Donbas-ul ocupat și din alte zone din Rusia). 

Acum mă gândesc și eu – ăștia noi nu vin cu tancuri sau rachete în bagaj. Deci o să fie carne de tun și total nemotivați să înghețe și să moară prin Ucraina.  

Dacă deja un sfert din capacitatea militară a Rusiei a fost distrusă în 2 săptămâni și jumătate, estimați voi cât mai durează până armata rusească dispare. Tema de școală primară, regulă de 3 simplă. Mai ales dacă forțele ucrainene intră pe contra-atac așa cum au anunțat deja (și ies din Kiev unde sunt blocați o mare parte din ei că să îi fugărească pe invadatori).”

Sursa: Cont Facebook, Andrei Caramitru

Leave a reply