Andrei Caramitru: „Asistăm la prăbușirea finală a Rusiei. Nu știu cât va dura, însă a devenit inevitabilă”

0
5116

Câteva lucruri foarte bune totuși in toată nenorocirea asta: In sfârșit Europa de vest înțelege cât de groaznica este Rusia. Pana acum populația lor habar nu avea (nu au trăit ocupația lor, nu au învățat in scoli despre ei)”, scrie Caramitru pe contul personal Facebook

Acum s-au apropiat emoțional de noi cei din Europa de est, ne înțeleg. Suntem mult mai uniți între noi decât am fost vreodată. Si au început sa ne respecte si sa ne înțeleagă mai mult, mult mai mult .

Asistăm la prăbușirea finală a Rusiei. Nu știu cât va dura, însă a devenit inevitabilă.  

 

„Suntem importanți: toate țările mari au nevoie de noi. Avem poziție geo-strategică cheie. Vor investi mult în noi – să ne apere și să ne dezvoltăm.”

Nu mai suntem noi văzuți ca cei mai tâmpiți din Europa de Est (oricum nu eram, dar așa era percepția). Sunt unii mici și duși cu capul imediat la nord de noi pe care acum îi detestă profund toată lumea. 

 Pe noi lumea ne aplaudă pentru că am ajutat refugiații, pentru că suntem de partea bună a istoriei și pentru că, de fapt, avem un suflet bun.  

Si toate astea se întâmpla pentru ca Ucrainenii sunt eroici, sunt extraordinari. Nu cred ca am respectat până acum o țara si un popor atât de mult. Este o onoare, un privilegiu, sa le fim vecini.”

Sursa: Cont Facebook Andrei Caramitru

 

Leave a reply