sâmbătă, august 13

Anchetă jurnalistică SUA – „Cea mai mare mușamalizare din toate timpurile”

0
266

COVID-19 s-a scurs din controversatul laborator Wuhan cu puțin timp înainte de 12 septembrie 2019 – Partidul Comunist din China păstrând virusul mortal sub „cea mai mare mușamalizare din toate timpurile”, potrivit unei anchete republicane despre originile noului coronavirus, dezvăluie cotidianul New York Post.

Astfel raportul arată că „o preponderență a dovezilor demonstrează că toate drumurile duc” la Institutul de Virusologie din Wuhan, laboratorul de cercetare a liliecilor, deja luat în vizor ca sursă a pandemiei, potrivit reprezentantului Michael McCaul.

„Credem că virusul s-a scurs cândva la sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie 2019″, a declarat McCaul, principalul republican din Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților care a publicat raportul.

„Când și-au dat seama ce s-a întâmplat, oficialii Partidului Comunist Chinez și oamenii de știință de la Institutul de Virusologie au început să acopere frenetic scurgerea, inclusiv prin scoaterea din funcțiune a bazei lor de date cu viruși în mijlocul nopții și prin solicitarea a peste un milion de dolari pentru securitate suplimentară”, a spus McCaul.

Ancheta a dezvăluit, de asemenea, o solicitare necunoscută anterior, în iulie 2019, pentru o revizie de 1,5 milioane de dolari a unui sistem de tratare a deșeurilor periculoase pentru instalația respectivă, deși acesta avea mai puțin de doi ani.

Aceasta a inclus cereri de întreținere pentru „sistemul de dezinfectare a aerului ambiental” și „sistemul de tratare a deșeurilor periculoase” – ceea ce ar indica preocupări cu privire la modul în care funcționează aceste sisteme menite să prevină scurgerile din laborator, susține raportul.

Raportul citează informații prin satelit și prin cartografiere geografică care arată că spitalele din jurul laboratorului au fost neobișnuit de aglomerate începând cu luna septembrie.

Raportul îl acuză, de asemenea, pe Peter Daszak de la EcoHealth Alliance, cu sediul la New York, precum și pe Shi Zhengli, cercetătorul principal al laboratorului din Wuhan, „femeia liliac”, că au mințit cu privire la origini și au respins teoria scurgerilor din laborator ca pe o conspirație.

Daszak ar trebui să fie citat să se prezinte în fața Comisiei pentru afaceri externe a Camerei pentru a „răspunde la numeroasele întrebări pe care declarațiile sale incoerente și, în unele cazuri, de-a dreptul și cu bună știință inexacte, le-au ridicat”, a declarat McCaul.

De asemenea, raportul solicită Congresului să „sancționeze oamenii de știință de la WIV și oficialii PCC care au participat la această mușamalizare”.

„Aceasta a fost cea mai mare mușamalizare din toate timpurile și a cauzat moartea a peste patru milioane de oameni din întreaga lume, iar oamenii trebuie să fie trași la răspundere”, a declarat McCaul.

Raportul de 84 de pagini prezintă o sumedenie de dovezi despre care republicanii spun că demonstrează că este timpul să „respingem complet piața umedă ca sursă a epidemiei”.

 

Leave a reply