sâmbătă, octombrie 1

ANALIZA SOFT: Majoritatea clienţilor sunt îngrijoraţi de securitatea sistemelor de operare mobile populare

0
577

Majoritatea utilizatorilor sunt îngrijoraţi de securitatea sistemelor de operare mobile populare (21,2%) şi de nivelul de confidenţialitate asigurat de Google (18,3%), potrivit unui comunicat al Kaspersky.

„Kaspersky a analizat datele anonimizate, furnizate voluntar de Privacy Checker, un site web care conţine sfaturi utile cu privire la setările de confidenţialitate pentru diverse servicii şi platforme de internet. Rezultatele reflectă serviciile şi platformele în legătură cu care utilizatorii au cele mai multe probleme de confidenţialitate. Datele arată că majoritatea clienţilor sunt îngrijoraţi de securitatea sistemelor de operare mobile populare (21,2%) şi de nivelul de confidenţialitate asigurat de Google (18,3%)”, se spune în comunicat.

Compania menţionează că utilizatorii de internet creează amprente digitale atunci când accesează diverse servicii online. Această amprentă poate include site-uri web vizitate, fotografii încărcate şi interacţiuni pe social media (cum ar fi comentarii, postări şi reacţii). Setările corecte de confidenţialitate din serviciile digitale pot ajuta utilizatorii să reducă numărul de urme lăsate în online şi pot oferi control asupra informaţiilor.

„Cercetarea noastră a explorat care sunt serviciile şi platformele de care utilizatorii sunt cel mai mult îngrijoraţi în ceea ce priveşte confidenţialitatea şi securitatea datelor cu caracter personal. Rezultatele au fost obţinute pe baza datelor anonime privind vizitele pe site-ul web Kaspersky Privacy Checker, între decembrie 2019 şi august 2021. Kaspersky a analizat pentru ce servicii şi platforme au fost accesate cel mai des instrucţiunile de setare a nivelului de securitate de către utilizatorii”, precizează sursa citată.

Printre cele mai populare solicitări de confidenţialitate s-au numărat setările Google pe Android (11,1%), regulile de securitate pentru sistemul de operare Android (7,3%) şi setările WhatsApp pe Android (5,9%).

Leave a reply