sâmbătă, octombrie 1

„PNL ne-a ajutat cu legea confiscării extinse a averilor”. Ana Birchall nu mai candidează la Parlament

3
4796

Ana Birchall anunţă că nu va mai candida pentru un nou mandat de deputat, la alegerile legislative din decembrie.

„Am decis să nu mai candidez pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor. Asta nu înseamnă că voi părăsi viaţa publică şi politica. Din contră!”, a scris Birchall, vineri dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

Ea subliniază că această decizie a fost luată de ceva vreme şi nu a avut „nicio discuţie, directă sau indirectă, cu niciun lider de partid despre o eventuală candidatură”.

„Am intrat în Parlamentul României cu speranţa, dar şi determinarea de a fi în slujba românilor cinstiţi şi de bună credinţă care m-au învestit cu încredere. Îmi voi încheia cu fruntea sus perioada petrecută în Camera Deputaţilor, o perioadă în care, oricât de greu mi-a fost, am încercat, atât cât am putut eu şi cât a depins de mine, să îmi fac treaba cu profesionalism, cu bună credinţă şi seriozitate. (…) Vă asigur că voi rămâne tot atât de activă şi implicată în viaţa publică şi politică, continuând ce am început”, a mai scris Ana Birchall.

La alegerile precedente, Ana Birchall a câştigat un mandat de deputat din partea PSD. Din luna februarie a acestui an ea este deputat neafiliat.

Reușitele Anei Birchall ca ministru și apărător al legii

Birchall a fost ministru al Justiției după siniștii Florin Iordache și Tudorel Toader și a oprit ordonanțele care urmăreau să salveze persoanele corupte de condamnări, cum a fost liviu Dragnea.

Tot ea a reușit aducerea în țară a fugarului Radu Mazăre, aflat acum în închisoare.

Și tot ea este cea care s-a bătut pentru legea confiscării extinse a averilor dobândite fraudulos.

Invitată aseară la Realitatea Plus, Birchall a vorbit despre reușita din Parlament.

”Trebuie să recunosc: aici m-au ajutat foarte mult cei de la PNL să pun proiectul în dezbatere.  El zăcea acolo de trei ani de zile și nu credeam că îl vom mai putea scoate. De asemenea și liderul PSD a contribuit la asta, nu putem să-l omitem, când face ceva bun trebuie spus. Trebuie să recunoaștem asta, e o realitate și fără ei azi nu am fi avut legea care zăcea de trei ani prin sertarele Parlamentului. E o lege foarte importantă. Ea permite justiției să confiște averile persoanelor condamnate pentru corupție chiar dacă aceștia le-au mutat între timp pe alte nume”, a declarat fostul ministru al Justiției.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ea a explicat de ce e importantă votarea Legii confiscării extinse a averilor.

”Tocmai s-a votat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite! Unanimitate de voturi! Ziua de astăzi, o zi de 13, s-a dovedit a fi o zi nefastă pentru cei certaţi cu legea! E de fapt marţea albă!
ATENȚIE DOMNILOR PUNGAȘI: AVERILE OBȚINUTE ILICIT SUNT ÎN MARE PERICOL DE CONFISCARE! De data asta, chiar așa a fost: n-au putut ei fura, cât am putut noi vota!
După o luptă de aproape 3 ani, în care mi-am atras atâtea „simpatii” din partea multor „oameni de bine” – de fapt, exponenți ai corupției și ai hoției din această țară – iată că a venit în sfârșit momentul ca oamenii cinstiți și de bună-credință care m-au susținut și au susținut inițiativa aceasta să obțină puțină satisfacție. Satisfacția de a vedea că hoții, corupții și cei certați cu legea nu mai defilează cu impunitate și nu mai pot scăpa atât de ușor de șfichiul ager al legii. Mulțumesc colegelor și colegilor care au votat astfel încât acest proiect de lege să devina realitate! Multumesc colegilor și colegelor din Ministerul Justitiei și Ministerul Afacerilor Externe alaturi de care am dus aceasta bătălie inca din ianuarie 2017. Multumesc reprezentanților mass media care au susținut și au luptat pentru ca sa ajungem astăzi aici. Nu in ultimul rand vă mulțumesc tuturor, românilor cinstiți din țară și de peste hotare, pentru că în toată această perioadă ați luptat pentru ca acest proiect de lege să devină realitate, iar fiecare leu furat statului român și pitit inclusiv către terțe persoane să fie recuperat.”

VEZI ȘI:

3 comments

Leave a reply