Donald Trump, preşedintele SUA, a tăiat fondurile americane pentru OMS încercând să arunce vina pe organizaţie după ce administraţia sa a acţionat absolut iresponsabil faţă de coronavirus, lăsând practic pandemia să cucerească America.
Dar liderul actual de la Casa Albă nu se dezminte: continuă să alimenteze un discurs de pamfletar, nu de preşedinte al celui mai puternic stat din lume, „pompând” în teorii ale conspiraţiei construite pe falsuri grosolane, dar care „dau bine” la „nucleul dur” al votanţilor săi.
Unii dintre adepţii lui Trump sunt realmente fanatici. Şi adoră falsurile bine „marketate” de genul celor care circulă pe YouTube împotriva lui Bill Gates, de exemplu.
Adică, exact împotriva celui care, din banii lui, face donaţii imense la OMS tocmai pentru a combate pandemii de tipului celei actuale.
Însă pentru adepţii obsedaţi de „adevărul lui Trump”, adevărul adevărat e minciună.
„O doveşte şi un raport publicat recent de New York Times care arată că peste 16.000 de postări pe Facebook şi 10 videoclipuri de pe YouTbue cu peste 5 milioane de vizualizări în total susţin legătura dintre Bill Gates şi această criză a COVID-19″, scrie Hotnews.ro.
Evident, cu falsuri grosolane precum cele din video-ul de mai sus, fără nicio probă dar şi în cel mai absurd mod cu putinţă de vreme ce fondatorul Microsoft, cu o avere de peste 100 miliarde de dolari şi fondatorul fundaţiei Bill & Melinda Gates, a donat de la începutul acestei pandemii peste 250 de milioane de dolari pentru măsuri de combaterea a COVID-19″
Altfel spus, cei care ajută lumea să scape de un rău sunt consideraţi răul absolut!
Fidel trecutului său de om de afaceri dintr-o bucată, Donald Trump și-a aruncat toate proiectilele obeze împotriva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și, în special, împotriva șefului său, Tedros Adhanom Ghebreyesus, microbiolog și fost ministru al Sănătății din Etiopia, scrie El Pais, într-un articol de colecţie publicat sâmbătă, cu titlul „O lume fără Bill şi Melinda Gates„.
Iată câteva pasaje din textul respectiv:
- „Locuitorul strident al Casei Albe a găsit acolo un recif, un inamic uşor de bătut, un tip de „rasă dubioasă” căruia să-i poată imputa toate relele Americii, evitând astfel responsabilitățile evidente pe care el are în criza propriei sale țări”
- „Trump anunță că urmează să taie ajutorul financiar către OMS, care se ridică la aproximativ 400 și un miliard de dolari pe an, poate 15% din bugetul global al organizației medicale a Organizației Națiunilor Unite. Să nu mai vorbim despre rujeola, malaria, Ebola și poliomielita, ale căror campanii de vaccinare depind aproape în totalitate de OMS în Africa și în țările în curs de dezvoltare”
- „Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat imediat că va compensa mai mult de jumătate din această gaură cu 250 de milioane de dolari pentru proiecte, ceea ce va rezolva parte din criza financiară a OMS, împreună cu contribuțiile previzibile ale altor corporații private și, probabil, ale altor guverne.”
„America first”, sloganul de campanie al lui Donald Trump, a devenit o vorbă goală. Dacă luăm în calcul doar exemplul pandemiei, „America first” poate fi eventual probat prin numărul de infectări cu COVID 19 şi de morţi – SUA au devenit ţara cu cele mai multe cazuri din lume şi asta în primul rând din cauza deciziilor politice iresponsabile ale administraţiei actuale de la Casa Albă.
Experții în domeniul sănătății consideră că președintele Donald Trump nu a luat criza coronavirus în serios de la bun început. Liderul american a renunțat la catalogarea noului coronavirus drept „gripă” abia la jumătatea lunii martie, când a impus interdicția de intrare a europenilor în SUA, scrie şi Deutsche Welle.
În acea perioadă, totuși, el tuna că vrea să deschidă din nou țara de Paște. Paștele catolic a venit și a trecut și, din fericire, consilierii în domeniul sănătății au reușit să-l împiedice să ia hotărâri pripite cu gândul strict la economie.
Acum, Donald Trump anunță o strategie în trei faze pentru a reduce treptat regulile stricte de distanțare. Obiectivul este limpede: „Redeschiderea Americii”. Cea mai îmbucurătoare parte a acestui program este că procesul de deschidere a țării este gestionat de statele federale, nu de către administrația Trump.
Actualul lider de la Casa Albă a arătat deja ce poate.