vineri, februarie 3

America a murit și a înviat într-o noapte

3
1477
Am văzut că America a murit și a înviat într-o zi. Vestea bună e că, în ciuda atacului asupra Capitoliului, Congresul a confirmat oficial victoria lui Joe Biden în alegerile pierdute de Donald Trump.
Fanaticii și anarhiștii pro-Trump, la îndemnul acestuia, au încercat să dea o lovitură de stat de tipul Mineriadelor lui Ion Iliescu.
Asaltul asupra Congresului – locul unde se valida victoria lui Joe Biden în alegeri – ne-a demonstrat că până și o democrație veche și solidă ca a SUA poate fi ucisă într-o noapte când violența fenomenului fake news ia locul rațiunii.
Trump este cel mai proeminent lider mondial al minciunii conspiraționiste, de la ”fraudele” în alegerile din SUA până la discursul antivaccinist. Iar ce știm acum este că adepții acestui mod de viață sunt violenți, sunt ucigași, vor să trăiască omorându-și semenii care nu vor să gândească la fel ca ei.
Asta e tragedia Americii: INTOLERANȚA. 
Ce vedem acum nu este altceva decât developarea urii care curge prin venele a milioane de americani. Asta este ce vor ei de la viață: să urască, să le fure votul compatrioților lor exprimat în alegeri corecte, să facă din SUA o dictatură de dreapta, să șteargă populația de culoare de pe fața pământului dacă se poate! Adică, să arunce la gunoi sute de ani de istorie.
Slavă Domnului, și acum, ca și la ultimele alegeri și în timpul scurs după aceea, America a rezistat. Atacul pus la cale de Trump nu a reușit, pentru că instituțiile nu au cedat. Aici, de fapt, e puterea Americii.
Dar slăbiciunea ei stă în interiorul țării, printre oameni, printre o parte din votanții republicani care vor să radă de pe fața pământului cealaltă parte a Americii după modelul exterminării evreilor aplicat de Hitler.
Asta va fi marea problemă a SUA în continuare: aripa radicală pro-fascistă a poporului american care îi urăște pe negri și pe toți cei care nu se supun acestei viziuni rasiste.
Ei sunt cei care pot distruge America din interior dacă nu sunt identificați și puși cu botul pe labe. În mod normal, dacă legea mai e lege, Trump însuși ar trebui pus sub acuzare, pentru că a instigat public la comiterea unui delict federal cum este atacul asupra Congresului SUA.
Șmecher însă, acesta a făcut un pas înapoi și a spus că nu e de acord cu violențele (după ce le-a încurajat), speriat probabil că ar putea fi acuzat el însuși pentru comiterea unui delict federal.
Un lucru e cert: ajuns la putere cu ajutorul Rusiei lui Putin în 2016, Trump a încercat acum să dea o lovitură de stat în SUA, care însă nu i-a reușit.
Ca și la Mineriadele din România, dacă autorii acestor atacuri nu vor fi pedepsiți în justiție, țara nu va fi vindecată. America merge mai departe, dar rămâne o mare rană deschisă.
Ce am văzut noaptea trecută în SUA nu e un fapt încheiat. Poate fi chiar începutul unei insurecții a urii la nivel planetar de tipul celei care a precedat Al Doilea Război Mondial.

3 comments

  1. Corrie 7 ianuarie, 2021 at 16:43 Răspunde

    E imposibil ca actele trumpistilor sa nu fie pedepsite si incitatorul lor de la cel mai inalt nivel sa nu raspunda penal!SUA NU ESTE ROMANIA!

Leave a reply