luni, septembrie 27

Amenzi record pentru firmele de construcții din București

1
82
Foto- Inspectorul General Dantes Nicolae Bratu

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă București au dat amenzi, în primele șase luni ale acestui an, în valoare de peste 1,5 milioane de euro. Majoritatea societăților sancționate sunt firme de construcții care foloseau muncitori care lucrau la negru.

Pe de altă parte s-au dat amenzi mari și pentru nerespectarea legislației muncii dar și pentru lipsa echipamentelor de protecție destinate angajaților care lucrează în condiții periculoase.


Conform bilanțului ITM București pentru primele șase luni, inspectorii au descins la aproape 3.000 de firme pentru a verifica contractele angajaților, scrie Gandul.

Surse din cadrul ITM, cele mai multe dintre acțiuni au fost organizate pe șantiere, în condițiile în care este cunoscut faptul că, în construcții mulți angajatori sunt tentați să aducă oameni pe care să-i poată plăti la negru, cu ziua, fără să le facă și contracte de muncă. În același timp, cu toate că șantierul reprezintă un loc de muncă periculos, angajații nu beneficiază, de fiecare dată, echipamentul impus de lege, motiv pentru care condițiile de lucru au fost un alt aspect luat în vizor de inspectori.

1 comment

Leave a reply