Amenzi de la 60 la 600 de euro pentru fumători. Grezzi confirmă faptul că Consiliul Local pledează pentru implementarea plajelor fără fum

0
1503

Utilizatorii de tutun care fumează pe stradă, terase de bar sau pe plajă fără să respecte o distanță socială minimă de doi metri se vor confrunta cu o amendă din partea Forțelor și Corpului din Securitatea statului, această amendă variază de la 60 de euro la 600 de euro.

Aceasta este suma inclusă în decretul de lege al Consiliului din 24 iulie care include sancțiunile economice împotriva nerespectării măsurilor de prevenire împotriva Covid-19.

Măsura a intrat în vigoare ieri și, prin urmare, amenzile pot fi deja aplicate, deoarece sunt incluse în secțiunea decretului care se referă la măsurile de igienă. În plus, este luată în considerare o clasificare a nerespectării în funcție de numărul de persoane care ar putea fi afectate de acțiunea fumătorului. „Pentru nerespectarea măsurilor generale de igienă și prevenire în locuri publice sau private atunci când nu prezintă risc de contagiune sau afectează mai puțin de 15 persoane„. În această situație, amenda poate varia de la 60 de euro la 600 de euro.

Dacă consumatorul de tutun fumează la doi metri de un grup mai mare de 15 persoane, amenda va fi mai mare. Ar fi o sancțiune gravă, iar suma ar fi de la 601 de euro la 30.000 de euro.

Decretul prevede că, în cazuri foarte grave, sancțiunea trece de la 30.001 de euro la 60.000 de euro și ar fi atunci când „implică un risc grav și afectează mai mult de 150 de persoane”, relatează lasprovincias.es. Trebuie menționat că această situație este mai puțin probabilă, deoarece locurile de viață de noapte, unde s-ar putea întâlni acei 150 de persoane, sunt închise și nu este posibil ca un fumător ce se află pe stradă, la terasă sau pe plajă să fie înconjurat de 150 de persoane pe o rază de doi metri distanță.

  • Interdicția totală

Măsurile au generat deja primele avize. Consilierul pentru plaje din Consiliul Local al orașului Valencia, Giuseppe Grezzi, a pariat pe avansarea în limitele stabilite pentru a ajunge la o interdicție totală care împiedică consumul de tutun în aceste spații.

„Ni se pare perfect să ne mișcăm în această direcție și să vedem dacă se poate consolida trecerea de la recomandare la obligația permanentă de a nu fuma în spații deschise, cum ar fi plajele, strada sau terasele”. În acest sens, el a indicat că este angajat „să avanseze. Avem nevoie de un consens general, de recomandări de sănătate și de conștientizare a impactului pe care îl are ”, a adăugat el.

Președintele Companiei Municipale de Transport (EMT) din Valencia a amintit că în oraș a intrat în vigoare interdicția fumatului în copertinele acestor autobuze în toamna trecută.

Pe lângă evitarea fumului pe plaje, Grezzi a cerut interdicția de a elimina generarea deșeurilor de tutun care sunt depuse pe nisip. „Toate reziduurile care rămân, resturile de tutun și filtrele țigărilor sunt foarte poluante”, a subliniat el, după care a justificat demersurile pentru a preveni fumatul pe coastă.

Primarul a mai comentat că, înainte de actuala criză de sănătate, lucrau deja cu Ministerul Sănătății „la un protocol în favoarea plajelor fără fum”. Și în municipii precum Gandia a fost deja aplicat într-un singur spațiu, plaja de l’Auir, plaja fără fum.

La rândul lor, Poliția Locală și Uniunea Pompierilor (SPPLB) au explicat ieri că va fi o sarcină dificilă să se adauge control fumătorilor care nu respectă distanțele față de sarcinile obișnuite. „Între 35% și 40% dintre agenți sunt în vacanță. În plus, cu ani în urmă eram 1.710 trupe și acum 1.400. Ar fi nevoie de 350 de polițiști să ajungă la cifrele personalului de acum zece ani ”, a declarat delegatul sindicatului Poliției, Vicente Gil. Și a adăugat că „logic vor acționa, dar este imposibil să ajungem la toate. Există foarte mult volum de muncă”.

  • Criza coronavirusului a făcut acum mai necesar proiectul de plajă fără fum din cauza riscului de contaminare

 

 

 

 

 

 

 

 

În Comunitatea Valenciană există deja 22 de golfuri fără fum în șase municipalități diferite.

Plaje fără fum în C. Valenciana

  • El Campello (cele 17 golfuri)
  • Elche (plaja Carabassí)
  • Dénia (plaja Marge Roig)
  • Finestrat (Cala de Finestrat)
  • Cullera
  • Orpesa (Cala Retor)

VEZI ŞI:

Bunicuța de 107 ani care a supraviețuit Gripei Spaniole și Covid19

La 101 ani, a învins coronavirusul. În 1919, nu l-a răpus nici gripa spaniolă. Povestea bătrânului care a cucerit inimile Italiei

Leave a reply