duminică, martie 3

Amendă de aproape un miliard de dolari pentru Alex Jones, promotor al teoriilor conspiraționiste

0
210

Alex Jones, vedetă media și promotor fervent al teoriilor conspiraționiste în Statele Unite a fost condamnat miercuri de Tribunalul din connecticut să plătească daune de 965 de milioane de dolari, pentru faptul că a susţinut afirmaţia falsă că atacul terorist de acum 10 ani de la şcoala Sandy Hook a fost o înscenare, ceea ce a afectat grav familiile victimelor, transmite France24.

20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi în timpul masacrului de la şcoala elementară Sandy Hook, în 2012.

Realizatorul de emisiuni radio de extremă dreaptă, care a fondat site-ul web InfoWars, a susţinut timp de mai mulţi ani că atacul este o înscenare a guvernului, cu scopul de a le interzice americanilor utilizarea de arme, şi că, de fapt, nimeni nu a murit, informează rfi.

El i-a descris pe părinţii victimelor drept „actori de criză” şi a susţinut că unii dintre copiii care au murit nici nu au existat vreodată. Acum, el recunoaşte că atacul a fost, după cum a formulat el într-un alt proces, separat, de defăimare, în Texas, „real 100%”.

Familiile victimelor au susţinut că dezinformarea pornită de Alex Jones a făcut ca ele să fie hărţuite şi chiar să primească ameninţări cu moartea.

Leave a reply