sâmbătă, septembrie 24

Ambasadoarea Suediei: „Știind de ce este capabil Putin, trebuie să ne pregătim și pentru acțiuni mai dure”

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei arată ce este Putin dispus și capabil să facă. Este o amenințare pentru noi toți și trebuie să fim pregătiți pentru posibilitatea unui comportament similar și în imediata noastră vecinătate. Suedia schimbă tradiția politică de 200 de ani a neutralității și neparticipării la alianțe militare, afirmă Excelența Sa, Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România.

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei arată ce este Putin dispus și capabil să facă. Este o amenințare pentru noi toți și trebuie să fim pregătiți pentru posibilitatea unui comportament similar și în imediata noastră vecinătate. Suedia schimbă tradiția politică de 200 de ani a neutralității și neparticipării la alianțe militare, afirmă Excelența Sa, doamna Therese Hydén, Ambasadoarea Suediei în România, informează stiri.tvr.ro.

Într-un interviu exclusiv pentru spotmedia.ro, doamna Therese Hydén a explicat deciza aderării și a comentat opoziția Turciei.

„Putin nu se aștepta că brutala sa agresiune asupra Ucrainei să aibă că rezultat aderarea Suediei și a Finlandei la NATO.”

„Este dreptul nostru să luăm deciziile care privesc propria securitate, așa cum ar trebui să fie și în cazul Ucrainei.”

„Referirile lui Putin la armele nucleare sunt îngrijorătoare. Rușii au fost pregătiți să accepte și să legitimeze un asemenea scenariu, iar pragul de toleranță pentru amenințarea folosirii armelor nucleare este în mod cert mai scăzut.”

„Suntem conștienți de afirmațiile președintelui Erdogan și au fost realizate mai multe contacte între țările noastre pentru a clarifica lucrurile, inclusiv discuția dintre ministrul nostru de externe cu omologul turc. Remarcăm opiniile altor câteva țări, cum ar fi SUA și Germania, precum și a secretarului general al NATO, că problemele trebuie și vor fi rezolvate.”

„Nu depindem de petrol și gaz rusesc pentru electricitate.”

„Putin împinge Rusia într-un totalitarism tot mai accentuat, sporesc represiunea, oprimarea presei, încarcerarea și asasinarea celor cu viziuni opuse. Și nu credem că această situație se va îmbunătăți curând.”

„Putin dorește că prin această agresiune să schimbe ordinea de securitate europeană. Este un atac asupra democrației care vă avea efecte pentru Europa, America de Nord și nu numai, pentru mult timp.”

„Criza economică este deja aici, povara suplimentară a războiului este vina lui Putin.”

„Trebuie să ne pregătim pentru viitoare provocări economice și să ne concentrăm pe găsirea de soluții la unele situații urgente.”

Leave a reply