Amazon își retrage costumele Covid-19 pentru Halloween și își cere scuze

2
541

Victimele coronavirusului spun că aceste costume „arată o lipsă teribilă de judecată din partea producătorilor și a vânzătorilor.”

Amazon și-a corectat și eliminat seria de măști de Halloween cu temă coronavirus pe site-ul său. Critica a fost lansată împotriva multinaționalei puternice după ce s-a spus că este o „lipsă teribilă de respect”. Măștile Covid-19, unele cu prețuri peste 100 de lire sterline, sunt acum în proces de rechemare.

Potrivit The Independent, mai mulți furnizori din China au numit aceste costume „potrivite pentru adulți și adolescenți”. Joi dimineață, unele articole legate de Covid-19 erau încă disponibile pentru cumpărare.

Acestea sunt măști care seamănă batjocoritor cu aspectul Covid-19 la microscop, cu adăugarea de ochi bântuitori și dinți zimțiți. În descrierea unuia dintre produse se putea citi că era o „mască de groază” disponibilă în verde aprins și roșu și care putea fi folosită pentru a „speria pe toată lumea”.

„Lipsa teribilă de judecată”

Vocile critice asupra acestor măști le-au atacat dur vânzarea. Directorul executiv al Asociației Pacienților din Regatul Unit, Rachel Power, a afirmat ziarului The Sun că „aceste măști arată o lipsă teribilă de judecată din partea producătorilor și a vânzătorilor și sper că vor fi scoase din vânzare rapid”.

Nu mă îndoiesc că marea majoritate a oamenilor le va găsi foarte neplăcute și nu-mi pot imagina că mulți oameni vor să folosească unul”. Costumele au fost scoase la vânzare cu o lună înainte de sărbătoarea de Halloween, din 31 octombrie.

Acest demers a coincis cu vestea tristă a milioane de oameni morți din Covid-19 din întreaga lume. Deși departe de gripa spaniolă din 1918, epidemia de coronavirus este deja egală cu gripa asiatică din 1957 și gripa din Hong Kong din 1968.

VEZI ŞI:

V-ați săturat de COVID 19? Pregătiți-vă pentru următoarea pandemie! Mesajul liderului OMS

Vine vaccinul și în România! Ministrul Sănătății dezvăluie la cine vor ajunge cele 1,2 milioane de doze din remediul anti-COVID 19

VIDEO. Interviu cu unicul spaniol voluntar în testarea vaccinului anti-COVID 19, la Oxford. ”Mai sunt doar câteva luni! Vă rog, împreună vom învinge!”

După corupție, la Colectiv, acum și prostia ucide. România moare lent de COVID 19 cu ajutorul fabricanților de știri false

Leave a reply