vineri, septembrie 24

”Am trecut prin iad”. Doi ziariști transmit din infernul COVID. ”Dacă te-ai protejat, de ce te-ai îmbolnăvit?!”

5
1682

România este lovită din plin de valul doi al pandemiei provocate de noul coronavirus SARS-CoV-2, motiv pentru care apar tot mai multe mărturii din infernul COVID.

De la infectați VIP la oameni simpli, toți cei care au avut curajul să-și povestească drama vorbesc despre cât de cumplit este drumul către vindecare și ce diferență majoră este între această boală și ”o simplă răceală” – după cum caracterizează semidocții și conspiraționiștii iresponsabili temuta pandemie care ne-a dat lumea peste cap de aproape un an.

”Vă implor să purtați masca de protecție peste tot!”

Jurnalistul George Dumitrescu (fost Antena 1, Kanal D, Realitatea TV etc.) a povestit pe pagina sa de socializare ce înseamnă să cunoști pe pielea ta infectarea cu noul coronavirus care a făcut deja peste un milion de morți în întreaga lume.
”Dragi prieteni, zilele acestea am aflat că Dracul nu e chiar atât de negru… Și că Dumnezeu mă iubește! Și nu ar fi pentru prima dată.
Sunt infectat cu Covid 19!
Sunt unul dintre cei 200.000 de români depistați pozitiv în această perioadă neagră de pandemie. Și am o formă ușoară a bolii.
Toate măsurile mele de prevenție ( purtarea măștii în toate spațiile publice încă de la început, purtarea mănușilor și igiena personală exagerată) nu au fost suficiente, în cazul meu, la intâlnirea cu virusul.
P.S. Sunt prieteni care mă întreabă ,,Dacă te-ai protejat, de ce te-ai îmbolnăvit?,,. Pentru că nicio protecție nu e perfectă și pentru că, în ciuda unor interdicții, am intrat intr-un spital unde cateva dintre cadrele medicale erau infectate.
Primele mele simptome au fost febra și frisoanele , cu valori și intensitate moderate, care nu au durat mai mult de două zile. Asociat am simțit dureri musculare suportabile și o stare generală proastă. Apoi, brusc, 3 zile de bine. În a 6 a zi mi-a dispărut mirosul, care mi-a reaparut în totalitate, după alte câteva zile. Starea mea nu a necesitat internarea în spital. Sunt în a 17 a zi de la primul simptom și a 9 a de la diagnosticare. Sunt izolat la domiciliu și nu am niciun simptom. Aștept cu nerabdare și responsabilitate să depășesc perioada aceasta pentru a putea dona plasmă și , astfel, să pot salva măcar o viață.
Vă implor să purtați masca de protecție peste tot , în orice loc public vă aflați. Purtați și mănuși și stați departe , pe cât se poate , de semeni. Protejați-vă parinții și bunicii , ei sunt cei mai fragili în fața acestei boli. Să ne revedem sănătoși!”

”Feriți-vă cât puteți de virusul ăsta, e cât se poate de real și de devastator!”

Nadia Ciurlin, prezentatoare la postul TV de știri B1 tv, a povestit și ea fanilor experiența prin care a trecut și cât de ”devastator” este noul coronavirus.
”Am fost diagnosticata și eu cu Covid 19. Conform buletinului de analize, testul meu e pozitiv de pe 30 octombrie, dar DSP Ilfov m-a sunat abia azi, 3 noiembrie, să mă bage in carantina. 5 zile le-a luat sa dea un telefon prin care sa comunice un rezultat pozitiv. In timpul asta eu puteam îmbolnăvi zeci de oameni, daca nu mă autoizolam din proprie inițiativă. Acum aștept să mă verifice cu poliția, când deja încep sa nu mai fiu contagioasa. Altfel, acum mă simt bine, dar am trecut prin iad. Feriti-va cât puteți de virusul asta, e cat se poate de real și de devastator!”

”Începe calvarul lângă patul meu. Doamna intră în stop cardio”

Mărturii despre infernul COVID pot fi întâlnite acum în număr mare pe rețele de socializare, în comparație cu acum câteva luni. Un medic de familie din Sibiu a postat pe pagina de Facebook povestea unei educatoare care l-a rugat să-i distribuie mesajul.

”Începe calvarul lângă patul meu. Doamna intră în stop cardio. Are 56 de ani. Medici, asistente, monitoare îmi izbesc mereu patul, electrozi, şocuri, o scapă, o readuc în puls. Multe minute, multă disperare şi un medic tânăr care e alături de alt coleg şi asistente au ajuns la capătul puterii. Cu amărăciune în glas, vă rog să ne oprim. Nu se mai poate face nimic”, îşi începe mesajul educatoarea – căreia nu i-a fost divulgat numele.

Femeia povesteşte că, deşi starea sa era gravă şi lângă patul ei tocmai murise o persoană, medicii au încurajat-o:


”Mă încurajează pe mine: «Moralul sus Doamna Maria, va fi bine». Eu tot mai rău, febră dureri puternice în piept şi spate. Primesc şi axiar să trec mai uşor prin şoc”.

Apoi, educatoarea povesteşte că a stat câteva ore cu cadavrul lângă ea.

Educatoarea din Sibiu face apel la responsabilitate şi explică că se va recupera greu, dar este fericită că este în viaţă.

”Acum sunt bine, respir mai uşor, dar persistă durerile din piept. Am trecut prin moarte, dar Maica Domnului nu m-a lăsat şi dragostea celor care mă iubesc. Sunt alt om. Viaţa are alt sens acum. Vreau doar să mai punctez. Virusul pentru unii nu e nimic. Nu au simptome, pentru unii e o viroză, pentru unii o gripă, pentru alţii o răceală mai puternică, pentru alţii moartea. Nu o fac pe deşteapta, nu îmi dau cu părerea despre medicină. Am avut parte de un medic ca o mamă, iar asistentele la fel, calde şi empatice. Cu ajutorul lui Dumnezeu mă voi recupera încet încet. Acum să mă ajute Dumnezeu să îmi iasă test negativ, dar nu ştiu. Vă îmbrăţişez cu drag pe toţi! Vă rog să fiţi responsabili. Aveţi grijă de voi dar şi de ceilalţi. Aceasta a fost experienta mea cu virusul şi ştiu că am drum lung de refacere cu precauţii majore pentru plămâni şi ficat în special”, a încheiat educatoarea, citată de News.ro.

VEZI ŞI:

COVID nu există sau e rodul 5G? De ce pandemia a născut teoriile conspirației și rolul imens al presei în anihilarea lor

Pandemia explodează în România. Ce carte va juca Iohannis diseară?

Eugen Tomac: “Minţile teroriste trebuie oprite”

5 comments

Leave a reply