sâmbătă, octombrie 1

Am trăit să citim și asta: afgan ascuns în valiză

0
635

Caz năucitor descoperit de poliția de frontieră la Curtici: o româncă ducea în valiză un afgan!

Femeia îl ducea pe tânăr în Austria. Operațiunea ar fi reușit dacă pasagera și-ar fi păstrat calmul.

Întregul Incident s-a petrecut miercuri noaptea, la ora 2.20, în trenul internațional IR 346-1, care mergea în Austria. Când au văzut că pasagera devine agitată, polițiștii români de la Curtici au verificat bagajele și au găsit în geamantan un minor afgan.

Acesta a fost preluat și lăsat în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Femeia s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

  • Comunicatul Poliției de Frontieră

„Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au descoperit, într-un tren internaţional care avea ca destinaţie Austria, un cetățean afgan, în vârstă de 15 ani, ascuns în geamantanul care aparţinea unui pasager, cetăţean român.

Astăzi dimineață, în jurul orei 02:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, călătorind ca pasager în trenul IR 346 – 1, o femeie, cetățean român, în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitație, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunțit al bagajelor.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii.

În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că persoana în cauză este cetățean afgan, în vârstă de 15 ani. Femeia a declarat ca este prietena fratelui minorului şi că intenţiona să-l ducă pe acesta la ruda sa, aflată în Germania.”

 

Leave a reply