”Am avut COVID și eu, și soțul. Nimeni nu răspunde la DSP. Avem nevoie urgentă de adeverințe medicale”

0
893

Pe măsură ce pandemia crește în intensitate, sistemele încep să dea rateuri tot mai mari și mai dese. Cea mai gravă problemă, la care nu s-au gândit toți acei iresponsabili care au încurajat populația să nu ia în serios coronavirusul, este colapsul sistemului sanitar.

Deja multe spitale din zonele afectate nu mai fac față valului tot mai mare de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Iar situația dă semne că se va agrava, din cauză că o parte a populației nu ține cont de măsurile de protecție, organizând petreceri și întâlniri unde nu se respectă distanțarea socială și regulile de igienă.

Așa se explică de ce, în ultima săptămână, zilnic au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri și pare că e abia la început.

Dar în afară de blocarea spitalelor, mai e o problemă: incapacitatea Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) de a face față diverselor cereri de natură administrativă, nu medicală.

Bunăoară, un caz semnalat de o familie care a suferit de COVID 19 arată că funcționarii DSP nu pot fi nici măcar contactați pentru a răspunde unei simple cereri de eliberare a unei simple adeverințe medicale.

Iată ce a scris Cristina Oancea pe pagina sa de Facebook:

”Vă rog frumos, mă poate ajuta cineva cu o relație la DSP ca să pot obține adeverință pentru mine și soțul meu, eu testată pozitiv COVID 19 pe 10.07.2020 și ulterior cu test negativ și eu, și soțul meu, pe 25.07.2020. Aceste adeverințe ne sunt necesare la medicul de familie în vederea obținerii concediului medical pentru perioada de izolare a mea și de carantină a soțului meu timp de 14 zile. Precizez că am sunat la “n” ori și am trimis nenumărate emailuri. Vă mulțumesc.”.

Contactată de LUMEALIBERA.RO, autoarea mesajului de mai sus a confirmat că are nevoie urgentă, săptămâna aceasta, de adeverința medicală, pentru a nu pierde concediul medical aferent perioadei de izolare și carantină.

”Este dramatic ce se întâmplă în țara asta. Tragem un semnal de alarmă nu doar pentru noi, ci și pentru alți români aflați în această situație. Îi sesizez pe această cale și pe alți jurnaliști care ar putea să facă public acest caz, în intervențiile lor la TV sau în articole de presă scrisă. Îi rog pe toți să întrebe public cum se rezolvă problema celor 4.000 pacienti care au stat acasă izolați în perioada vidului legislativ. Mie îmi trebuie adeverințe săptămâna asta, din nefericire, altfel nu mai pot obține medicalul”, ne-a declarat Cristina Oancea.

Redacția LUMEALIBERA.RO face un apel pe această cale către autoritățile sanitare din Sectorul 6 al Capitalei, acolo unde este localizat cazul soților Oancea, dar și către ale unități DSP din țară care au în lucru astfel de situații să rezolve cât se poate de repede această problemă, pentru a nu-i lăsa pe oameni în afara oricărei protecții sociale.

 

Leave a reply