”Alo, treziți-vă, mor oameni nevinovați în spitale și voi vă bateți pe ciolan!”. Ce spun fanii PNL și USRPLUS despre criza Dreptei

2
1340

Blocajul dintre PNL și USRPLUS în formarea unui Guvern al Dreptei arată că România devine tot mai mult o țară neguvernabilă. Iar de vină pentru așa ceva, înainte de partide și politicieni, e omul de rând, prin felul în care votează sau nu votează.

Alegerile din 6 decembrie nu au dat niciun câștigător clar, dimpotrivă, au împărțit votul popular într-o formă din care toți au de pierdut. PSD nu se poate asocia cu nimeni, având doar 30% din voturi, iar PNL (26%) și USRPLUS (15%) au luat un scor slab față de așteptări și nu au convins electoratul să vină la vot. În plus, nu se înțeleg între ele să treacă peste orgolii, liderii se ceartă pe funcții, iar susținători lor sunt foarte divizați, semn că există o bază sigură pentru insuccesul oricărei formule viitoare.

Am lansat pe Facebook o întrebare: ”Credeți că mai e o idee bună un Guvern PNL-USRPLUS-UDMR?”

Răspunsurile selectate mai jos arată de ce o coaliție PNL-USRPLUS, chiar după un eventual compromis între liderii celor două tabere, nu are viitor.

Fanii USRPLUS continuă cu discursul anacronic anti-PNL, care nici măcar nu i-a ajutat pe Barna și Cioloș să ia prea multe voturi în alegeri și nici n-a convins tinerii să iasă la vot, în timp ce fanii PNL consideră că USRPLUS are un stil agresiv, justițiar dar lipsit de pragmatism și deloc constructiv. Pe românește spus, fiecare să vina pe fiecare.

Pe un astfel de teren al divizării totale, o coaliție de guvernare are un suport fragil, care oricând poate dispărea în momente dificile.

Atunci când vrei să afli pulsul națiunii, întrebi poporul. Se numește ”vox pop”, în limbaj BBC. Este ce am făcut în cele ce urmează, iar concluzia se vede cu ochiul liber: la cum arată lucrurile în acest moment, ideea unui Guvern PNL-USRPLUS-UDMR nu are bază de susținere.

Problema nu e atât la PNL cât e la USRPLUS; o parte deloc neglijabilă a susținătorilor acestei formațiuni preferă să aibă mai degrabă ocazia de a-și vărsa veninul pe liberali decât să bată palma cu ei.

Or, așa ceva nu-i ajută pe Barna și Cioloș să stea la masa puterii cu PNL, pentru că publicul lor nu vrea o astfel de combinație. Consideră coaliția cu PNL o trădare, liberalii sunt ștampilați în continuare drept ”USL”, ceea ce bineînțeles că creează repulsie în interiorul PNL.

De altfel, atât Dan Barna cât și Dacian Cioloș par să fi înțeles mesajul susținătorilor și au început să ”joace” ca și când nu vor deblocarea negocierilor. Barna a ieșit în public cu idei nediscutate în interiorul coaliției, făcând un gest fără precedent în lumea civilizată, iar Cioloș a dat de înțeles că USRPLUS nu-l acceptă pe Orban premier, acesta fiind președintele partidului cu care ei stau la masa discuțiilor.

După astfel de idei și citind mesajele de mai jos, devine tot mai clar că un Guvern PNL-USRPLUS-UDMR nu e o soluție bună pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru România. O țară care pleacă la drum cu un Executiv sub care clocotesc ura și tensiunile nu este deloc fericită. Or, când nu ești fericit, nimic nu iese bine.  

Mesaje ale fanilor PNL și USRPLUS despre blocajul dintre cele două formațiuni

Și înainte de alegeri era previzibil ca alianță cu USR nu va fi de bun augur ,ia atacat continuu pe cei de la PNL ,de parca ei erau de la PSD ! Soluția cu USR nu mi se pare ca va funcționa !
Se pare ca numai noi naivii mai credem că în România mai exista o forță de dreapta care să ne scape de comuniști.
…solutia este ca Barna sa fie inlocuit din fruntea USR…si asta trebuia inca mai de mult…face niste greseli strategico- diplomatice din ce in ce mai mari si mai dese (…si ca sa nu fiu interpretat in alt fel, marturisesc din capul locului ca sunt un votant USR)…
…iar despre PNL nu inteleg jocul de-a alba-neagra cu Orban prim-ministru…solutia era/este ca el sa rămână in continuare prim ministru si astfel sefia camerei deputatilor sa ramana pentru USRPLUS…astfel s-ar debloca rapid negocierile si situația neplăcută in care sunt/suntem…👍
Alo, treziți-vă ca mor oameni nevinovați în spitale și voi va bateți pe ciolan! Suntem în pandemie nerusinatilor.
Daca ajunge iar PSD la guvernare de vina sunt USR si echipa Ciolos. Sa le fie rusine.
Să rămână Ciuca și e perfect
Acest usr, se pare ca sunt niște fomiști lacomi, pe care ii intereseaza numai funcțiile. Iar Barna este un individ rău. Nu uitați ce a facut cu Nicușor Dan.
Tara e în criza și ei fac negoț pe funcții! N-avem oameni politici cărora sa le pese de tara și de cei care i-au votat! Ma îngrozesc când o vad pe sticla pe dna Sosoaca, cum e posibil sa între în parlamentul României astfel de oameni?
Din moment ce Ludovic Orban ține cu dinții de functia de premier e clar că apără USL.
Dat jos Barna, sa ramana Ciolos. Din pacate Barna e nesigur. Si retrasa Cosette de la negociere, e catastrofala
Si ce vrei acum?! Sa vina iar orban cu PNL si sa-l sustina Ciolacu si Barna de pe bara?!
Nu se înteleg pentru ca hienele din usr. trage cu dintii de fotolii principale ca să-si atingă scopul ..ca pînă la urmă să arunce pnl. peste bord să rămînă ei tartorii Romaniei !..cam așa am înteles eu de la penalul Barna !
Și mie mi s-a făcut lehamite dar încerc să fiu realist și să îi cred mai mult pe liberali decât pe user-iști ! De când a luat ființă nu au ca scop decât să ia fața liberalilor. 🤑
Guvern PNL cum a fost până acum, vor să susțină bine dacă nu să facă USR să vedem susținerea pe care o au în parlament. Așa vedem clar dacă sunt susținuți. Așa se poate vedea cine cu cine e pe adevărate.
Laurentiule,poate te asteptai ca pnl sa dicteze tot ,iar USR si UDMR sa execute,iata ca a dat de niste oameni care se gandesc si la binele tarii nu numai a baranilor locali,nu va place fortati anticipate
Si ne intrebam de ce 70%din electorat nu voteaza !
Noi i-am mandatat sa se inteleaga. Sa renunte la ambitii personale cum a dat Barna un pas in spate sa dea si Orban si gata. Solutii exista mereu.
Cei care dau in UsrPlus,va place de Anisie la educație,Predoiu la justitie sau Vela la interne?Un guvern nou înseamnă alți oameni capabili,nu tot aceia dar garantați de UsrPlus.
Nu se vor intelege. Obiectivul USR pare ca e sa ii toace pe PNL zilnic si sa arate ca din cauza lor nu pot face ei treaba
Orban e buricul pământului, nu se poate fără el!! Păcat că USR trebuie să se alieze cu acești…
Barna egal Ciorbea frați cu Dăncilă pentru popor nimic eu nu laș angaja nici să scoată ciurda.
Oricat s-ar intelege,USR este inconstient si rau intentionat{nu prost },pun interesele lor mai presus de orice.

2 comments

  1. xnet 16 decembrie, 2020 at 14:46 Răspunde

    PNLnu mai avea ce sa caute la guvernare ! In conditii de criza economica ai pandemie partidele de dreapta sant catastrofale. Ce semnal dat acesti martafogi catre tara? in loc sa faca loby pentru programul lor de guvernare ,pe ei nu ii intereseaza guvernarea,vor sa imparta cascavalul,functiile avand in vedere puzderia de bani promisi de UE ! Adevar la 9 luni de pandemie-80%din masti sant neconforme ,asta spune totul !

  2. Dody 16 decembrie, 2020 at 14:49 Răspunde

    Iata cu incearca PNL prin caracterul marsav ,sa-l scoata pe Dan Barna din ecuatie ,sa slabeasca USR,cu Ciolos obedientul la urma matura pe jos ,ordinari !

Leave a reply