sâmbătă, iulie 13

Allen Coliban, primar USR al Brașovului: “Miza cea mai mare este unde vom fi în 2024″. Coliban a mai declarat că „aripa Drulă-Barna-Ghinea are nevoie de un contracandidat puternic”

0
416

„Demisia intempestivă a lui Dacian Cioloș de la șefia USR a creat degringoladă în partid. În disperare de cauză, conducerea interimară formată pe axa Drulă-Barna-Ghinea a aruncat pe piață un discurs de tip AUR, radical și contondent, în speranța că așa mai poate reface încrederea electoratului în USR.

Dar nu toți oamenii-cheie din USR sunt de acord cu acest stil agresiv, care poate avea succes la AUR, nu însă și la USR (partid căzut la 10% în sondaje).

Un exemplu este primarul Brașovului, Allen Coliban, considerat de tot mai mulți dintre membri USR moderați un potențial candidat la șefia USR, la viitorul congres.

Coliban a declarat că aripa Drulă-Barna-Ghinea are nevoie de un contracandidat puternic, deoarece asta este ”sănătos” pentru partid, dar că el nu va candida.

În schimb, a lăsat de înțeles că USR ar putea avea o soartă cruntă la viitoarele alegeri, după plecarea lui Cioloș, dacă nu crește rapid în sondaje (ceva aproape imposibil, în actualul context politic).

”Până în decembrie 2022, dacă nu suntem la 17%, o să ne fie foarte greu sau imposibil să mai fim relevanţi în 2024 şi după aceea ne uităm cum facem ca în lunile rămase, în zece luni, să ajungem acolo”, a spus Coliban.

Principalele declarații ale primarului din Brașov despre situația din USR

Allen Coliban

“Miza cea mai mare este unde vom fi în 2024, cum facem să redevenim un partid care să fie prima opţiune pentru guvernare, să acaparăm toată degringolada de pe segmentul de centru- dreapta al electoratului şi să fim principala opţiune, cum facem să reconectăm oameni la ce propunem noi ca reforme şi asta necesită asumare, inclusiv din punct de vedere al unor paşi.

Adică, suntem în 2022, nu în 2023, trebuie să îţi propui obiectivul şi vezi unde te afli, ci acum deja suntem în linie dreaptă către alegerile din 2024. Asta aş vrea să văd de la oricine cere sau are puterea în interiorul partidului, un plan, nişte praguri. Până în decembrie 2022, dacă nu suntem la 17%, o să ne fie foarte greu sau imposibil să mai fim relevanţi în 2024 şi după aceea ne uităm cum facem ca în lunile rămase, în zece luni, să ajungem acolo”.

“Cred că este sănătos (n.r.- ca Drulă) să aibă un contracandidat, sunt o grămadă de lucruri care ar trebui spuse într-un astfel de context. La precedentele alegeri, când a câştigat Dacian Cioloş, a existat un al treilea candidat, Irineu Darău, care a făcut o treabă foarte bună punând punctul pe pe i şi degetul exact acolo unde ne doare, pe soluţii, nu doar pe probleme, deci ce ar trebui făcut astfel încât să dezvoltăm şi să progresăm cu USR şi cred că avem nevoie de genul acesta de campanii interne în care să existe o dezbatere reală şi să creştem lideri. Este un moment bun de a te afirma că eşti capabil să fii lider al partidului.”

Sursa: Voxpublica

Leave a reply