Alina Mungiu-Pippidi: „AUR ar putea să avanseze fiindcă cei din fruntea statului s-au discreditat promovând contrariul meritocratiei”

0
1564

În România nu mai există niciun fel de dreapta românească la ora asta, afirmă politilogul Alina Mungiu Pippidi, invitată la emisiunea prezentată recent de Silviu Mănăstire, „Dosar de Politician”, pe canalul B1 TV  

Nu neapărat managementul defectuos este cauza care i-ar discredita, aici sunt mai mulți factori: opoziția a jucat rolul ei, dar și cei de la AUR au jucat rolul lor negativ.

Nu numai prestația celor de la guvernare, dar e destul să privim cât de discreditat a ajuns președintele Klaus Iohannis: noi discutăm de război de dimineață până seară, (…) prin tot felul de pseudo-oficiali bloggeri sau vloggeri care instigă să stârnească vulpea, dar nu avem de a face cu vulpea, ci cu ditamai ursul, care sunt angajați pe la diverse firme oficial, dar care sunt finanțați, de fapt, de serviciile secrete.

 

Captura: Canal You Tube, B1TV

 

În timp ce șeful statului, care prezidează peste armata noastră și peste „România educată”, ne arată și acceptă pe față că are in fruntea armatei un Stat Major plin de plagiatori, în care oamenii de valoare – dacă sunt – sunt conduși de oameni care s-au dovedit că au fraudat în viață.

Cine nu e în stare să lege 3 fraze, la cerințele foarte scăzute din România ca să închei un doctorat, să nu-mi spună cineva că știe matematică măcar 10% din cât știa generalul Napoleon Bonaparte, sau altcineva, dar că el se pricepe la rachete, că e în stare să citească ceva complex, că știe ce sunt algoritmii, s.a.m.d.

Dacă noi am ține cât de cât la țară, primul lucru pe care l-am face ar fi… meritocrație. Măcar în armata și în serviciile secrete, și care au ajuns să domine partidele.

Așadar, despre ce dreapta vorbim, noi nu facem altceva decât să înaintăm impostori, (…) că și cum noi n-am ști că sunt impostori, deci, noi nu mai avem… despre ce dreapta să vorbim Cine e la dreapta???

Asta e ,de fapt, singură teamă pentru care  poți să spui că domnul Târziu, și cei de la AUR, ar putea să avanseze. 

Ar putea să avanseze deoarece cei din fruntea statului, cei din fruntea liberalilor, s-au discreditat într-un așa hal, când promovează contrariul meritocratiei”, spune Pippidi printre altele in interviul de la canalul prezentat mai sus.

Foto coperta: B1 TV

Leave a reply