vineri, septembrie 24

Alina Gorghiu, PNL: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD

2
419

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că liberalii exclud orice colaborare la guvernare cu PSD, după ce președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, declarase într-un interviu că nu exclude o guvernare împreună cu liberalii până în 2024.

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pentru G4Media.ro că decizia partidului este „foarte clară” și că PSD nu va face guvern cu PNL. El a mai spus că Vasile Dîncu a exprimat o poziție personală.

Gorghiu susține, într-o postare pe Facebook, că există o majoritate de dreapta în Parlament, iar PNL a desemnat în forurile staturare un premier liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până în prezent de PSD.


„Am citit o declaraţie a domnului Vasile Dîncu şi cred că e necesară o clarificare: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD. Explicaţia pe scurt:

 • – În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL şi votată de români.
  – PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!
 • – Premierul Cîţu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani.
  – Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.
 • – România are nevoie de aceşti 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiţii şi să schimbe mentalităţile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, a scris Alina Gorghiu joi pe Facebook.

Reacţia vine după ce preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum. El a precizat că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie.

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal”, a afirmat Dîncu.

VEZI ȘI:

Florin Cîțu a criticat Camera Deputaților pentru că nu votează proiectul unui nou calendar de creștere a alocațiilor

Laura Codruţa Kövesi, șefa Parchetului European, începe joi în Bulgaria prima sa vizită în străinătate

Biden avertizează Rusia împotriva „activităților dăunătoare” la începutul primei sale călătorii oficiale

2 comments

 1. mircea 12 iunie, 2021 at 09:56 Răspunde

  UDMR-i de????sa fie la guvernare,da ciordeala sa fie,da sa primeste cat mai mult dela PDL,hai cu riforma si sa fie presedinte de onoare Basescu si sefa EBA,baga tare coana Fanico, pa orientare si nu uita ca pa Ludovic la scapat da bulau tot Basescu

 2. Corrie 14 iunie, 2021 at 16:37 Răspunde

  Alina gorghiu si-a vazut sotiorul penal, angajat ditamai consilier personal de catre florinel catu si normal ca trebuia sa se alature in poza de sustinatori ,nu?Asta care se pupa cu dragnea in parlament si propunea legi favorabile hotilor?!? Aaaa,,inca ceva:catu a intrat in parlament ,proaspat membru,ca simplu liberal,in 2016,in mandatul ei,de presedinte PNL…asta arata de ce si-a pus-o la butoniera ca sustinatoare!

Leave a reply