Alina Gorghiu, Florin Iordache și Sebastian Burduja elaborează o nouă lege a Cercetării

0
82

Alina Gorghiu (PNL), șefa interimară a Senatului, a anunţat luni că a format un grup de lucru la Senat, împreună cu Consiliul Legislativ şi Ministerul Cercetării, pentru elaborarea unei noi legi a cercetării, potrivit News.ro. 

De remarcat că Alina Gorghiu și Florin Iordache nu au legături cu activitatea de cercetare, în timp ce Burduja a devenit familiar cu domeniul abia după ce a fost numit ministru de resort în guvernul Ciucă.

Am reuşit să constitui, împreună cu preşedintele Consiliului Legislativ, Florin Iordache, la propunerea ministrului Digitalizării, Sebastian Burduja, un comitet de lucru care are ca obiectiv elaborarea cât de urgent se poate a unei legi a cercetării. Senatul a decis să contribuie în mod activ la realizarea acestui deziderat, motiv pentru care, în calitate de preşedinte al Senatului, conform regulamentului, am lansat această rugăminte şi propunere Consiliului Legislativ, care deja, împreună cu experţi din Consiliul Legislativ, cu colegi din Ministerul Digitalizării, desemnaţi de ministrul Burduja şi cu colegi din Senat care au experienţă în acest domeniu, au constituit acest grup de lucru hibrid, format din specialişti, din cele trei instituţii”, a spus Alina Gorghiu.

Ea susține că România ar avea nevoie de o lege a cercetării pentru că domeniul e reglementat de o ordonanţă a guvernului veche de 20 de ani, scrie g4media.

Leave a reply