luni, septembrie 27

Alina Ghorghiu așteaptă de opt luni, o soluție pentru desființarea SIIJ

1
71

Acesta e mesajul, pe care marți seara, liberala Alina Ghorghiu l-a postat pe contul ei de Facebook. Vicepreședinta PNL este de părere că ”trebuie deblocat acest proiect ”. Aceasta  mai face trimitere și la ”incapacitatea” de negociere, a ministrului Stelian Ion

Dar iată întreg mesajul:


”O țară întreagă așteaptă de opt luni o soluție pentru desființarea SIIJ. Trebuie deblocat acest proiect și să identificăm o soluție! Trebuie să respectăm observațiile Comisiei de la Veneția. Să putem garanta prin acest proiect independența magistraților.
Proiectul de lege privind desființarea SIIJ trebuie să elimine nu doar efectele nefaste ale înființării acestei instituții, ci și cauzele care au permis PSD să o înființeze de la bun început.
Principiul competenței specializate după materie trebuie respectat! Dacă un magistrat face acte de corupție, competentă să facă urmărirea penală este DNA. Dacă un magistrat face acte de crimă organizată, competentă este DIICOT. Și magistrații trebuie să răspundă pentru încălcarea legii.
În plus, nu putem ascunde sub preș incapacitatea de negociere a unui ministru. Și strategia permanentă de victimizare nu ține loc de soluții!”

1 comment

Leave a reply