Alianță Ryanair-Air Europa și zboruri low-cost peste ocean

0
979

Companiile aviatice RyanAir (Irlanda) și Air Europa (Spania) au semnat o alianță de business cu scopul de a asigura zboruri la preț redus dar de mare distanță dinspre Europa spre SUA și Hispano-America.

Alianța include pentru început comercializarea zborurilor transoceanice ale Air Europa (parte din grupul Globalia) pe pagina web a RyanAir. Practic, clienții companiei irlandeze își pot deja rezerva zboruri de pe site-ul RyanAir către destinații din America de Nord (SUA, Canada), Centro-America (Cuba, Repulica Dominicană) sau America de sud (Brazilia, Argentina, Chile etc.).

Prin acest acord, anunță El Pais, compania Air Europa intră în competiția cu un alt consorțiu aerian – IAG – care lansează la rându-i din iunie linia transoceanică ”Level” (ce va asigura călătorii low-cost, din Barcelona, pentru clienții companiilor Vueling, Iberia, Air Lingus și British Airways).

Printre viitoarele destinații ale pasagerilor care vor utiliza zborurile Air Europa-RyanAir se numără Tel Aviv, Boston, Miami, New York, Buenos Aires, São Paulo, Bogotá, Santo Domingo, Guayaquil, Habana, Lima, Caracas, Cancún, San Juan y Asunción.

Președintele RyanAir, Michael O”Leary, a anunțat că obiectivul companiei sale este să ”bată” cota de piață a rivalilor din IAG. În prezent, RyanAir transportă anual peste 130 de milioane de pasageri.

 

Leave a reply