sâmbătă, octombrie 1

Alina Gorghiu: ”USR e partenerul cu care mă aștept să facem Guvernul după decembrie 2020”

3
897

Criza provocată de PSD, ALDE și Pro România, prin instabilitatea creată de moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului PNL, a reușit să coalizeze din nou forțele de dreapta din Parlamentul României.

PNL, USRPLUS și PMP au decis să nu participe la votul moțiunii, iar UDMR a anunțat că parlamentarii săi vor fi prezenți, dar nu vor vota.

Aceste hotărâri au reușit să destabilizeze planul de atac pus la cale de PSD și aliații săi, la momentul scrierii acestei știri nemaifiind clar dacă moțiunea va mai fi votată sau nu, nicidecum ca ea să mai treacă la vot.

Calculele din acest moment arată că PSD nu mai contează pe cele 233 de voturi minim necesare pentru demiterea Cabinetului Ludovic Orban, pe care Marcel Ciolacu spunea că va conta ca minimum, înainte de depunerea moțiunii.

Dar vestea bună pentru tabăra anti-PSD a fost că USRPLUS și PMP s-au alăturat PNL în demersul de nu a participa la dezbaterea moțiunii de cenzură. Părea că acest front al partidelor de centru-dreapta s-a spart după ce USRPLUS a forțat PNL să nu primească PMP în alianța pentru București, ceea ce l-a obligat pe Traian Băsescu să intre în cursa pentru Primăria Capitalei pentru a maximiza votul PMP în București.

Dar gestul USR și PMP de azi, de a sta pe baricade alături de PNL, arată că sunt șanse ca, după ce va trece hopul alegerilor locale și cele trei partide vor ieși onorabil, alianța să se refacă după viitoarele alegeri parlamentare.

Alina Gorghiu, deputat PNL, a salutat gestul USRPLUS, într-o declarație pentru Digi 24.

”Eu accept că USRPLUS poate critica Guvernul PNL, dar decizia lor de astăzi arată responsabilitate și eu apreciez gestul lor de a nu susține moțiunea de cenzură a PSD. E firesc pe undeva, deoarece USRPLUS e partenerul nostru cu care mă aștept să facem împreună Guvernul după alegerile parlamentare din decembrie 2020”, a spus Alina Gorghiu.

Întrebată ce părere are de afirmațiile lui Victor Ponta, liderul Pro România, potrivit căruia moțiunea ar fi un ”blat” între PSD și PNL (deci și cu USRPLUS, având în vedere alianța ant-PSD la moțiune), fosta șefă a PNL a replicat:

”Eu nu l-aș mai băga în seamă pe Victor Ponta. Are un partid mic și vrea, prin astfel de afirmații aparent șocante, să iasă în față. Cum poți să vorbești de blat când PNL, dacă trece moțiunea, pierde guvernarea tocmai din cauza PSD? Nu merită luat în serios”, a spus Alina Gorghiu, la Digi 24.

3 comments

Leave a reply