Alfred Simonis: ”E mult spus că Bode are probleme de integritate”

0
132

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat pentru RFI, că România nu are nevoie de o criză guvernamentală suprapusă peste conflictul de la graniță și peste situația economică în care se află. El precizează că social-democrații nu vor susține moțiunea simplă care-l vizează pe ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL), acuzat de plagiat.

Alfred Simonis spune că ”fiecare partid în parte are dreptul să-și evalueze miniștrii. Am adus aminte colegilor de la USR că atunci când premierul Cîțu l-a demis pe Ion Stelian, aceștia au fost foarte deranjați, spunând că fiecare partid are dreptul să-și susțină sau nu miniștrii și i-am întrebat de ce se așteaptă de la PSD să facă exact ceea ce-i deranja pe dânșii în urmă cu un an de zile. PSD-ul va vota împotriva moțiunii simple, considerând că rolul USR-ului este acela de a critica miniștrii și Guvernul, dar în nici un caz de a demite miniștri. O evaluare asupra fiecărui ministru trebuie făcută de partidele care i-au propus pe acești miniștri”.

”Știți că un vot împotriva domnului Bode sau pentru moțiune nu înseamnă demisia sau demiterea acestuia imediat. Pe de altă parte, cred că e mult spus că domnul Bode are probleme de integritate. Sunt niște acuzații la care trebuie să răspundă, există mai multe comisii care au dat verdicte contradictorii și atunci ne putem întreba de ce să luăm în calcul doar ultimul verdict, de exemplu. Evident că domnul Bode trebuie să răspundă, fiecare ministru trebuie să răspundă atunci când este acuzat, însă într-un stat de drept și într-o lume democratică, atunci când ai o decizie finală a unei instanțe, fără nici un fel de cale de atac suplimentară, abia atunci poți spune că ai probleme de integritate sau alte tipuri de probleme (…).

Nu cred că în acest context geostrategic, dacă vreți, cu conflict la graniță, situația economică în care ne aflăm, cu o inflație destul de mare, nu cred că o criză guvernamentală suprapusă peste acestea este ceea ce are nevoie România acum”, a precizat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Leave a reply