sâmbătă, septembrie 25

Alfred Bulai(Sociolog): ”PSD nu are niciun interes să doboare guvernul acum”

0
68

“Să fim cinstiţi, moţiunea aceasta nu este depusă să treacă, este depusă pentru a bifa un gest politic, până la urmă este rolul oricărei opoziţii să depună astfel de moţiuni. Interesul politic al PSD este ca această situaţie (degradarea nivelul de trai şi conflictele interne din Coaliţie – N.R.) să dureze cât mai mult. Pentru prima dată în istorie, PSD are şansa să obţină, singur, peste 50% din voturi, la alegerile de peste 3 ani. Şi atunci de ce ar doborî acum guvernul, ca să preia ce, situaţia grea în plan social? Pe de altă parte, PNL şi aliaţii nici nu şi-au erodat suficient de mult imaginea.”, a afirmat sociologul Alfred Bulai,  la Realitatea PLUS.

Moţiunea de cenzură anunţată de PSD nu este altceva decât un exerciţiu politic, este de părere sociologul Alfred Bulai,  care a  mai adăugat că cel mai important partid de opoziţie vrea doar să demonstreze că face ceea ce aşteaptă electoratul său.


Bulai susţine însă că, practic, social-democraţii n-are avea niciun interes să doboare guvernul în acest moment.

Acelasi sociolog prevede  și o victorie a echipei lui Florin Cîţu la alegerile interne din PNL, în vreme ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva guvernului Cîţu, după congresul liberalilor va avea doar rolul de a atrage atenţia opiniei publice şi propriului electorat.

“Situaţia economică proastă de azi nu va avea efecte imediate asupra societăţii, oamenii nu ajung la supărări dramatice în foarte scurt timp…” completează Bulai

Leave a reply