sâmbătă, februarie 4

Aleksei Navalnîi, i-a încurajat pe ruşi să voteze pe orice candidat în afara celor ai partidului de la putere Rusia Unită

1
473

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, i-a încurajat duminică din închisoare pe ruşi să voteze pentru orice candidat în afara celor ai partidului de la putere Rusia Unită şi să recurgă la recomandările „votului inteligent”, pe care Kremlinul a încercat să-l blocheze prin toate mijloacele, relatează agenţia de presă EFE.

„Astăzi este ziua în care vocea ta contează cu adevărat. Sociologia arată că majoritatea alegătorilor iau o decizie în ultimul moment. Şi ştim cu toţii foarte bine (…) că doar urmând strategia votului inteligent vocea ta are puterea reală de a face diferenţa”, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram.

„Alegeţi orice partid în afară de Rusia Unită”, şi-a îndemnat concetăţenii liderul opoziţiei ruse, dorind „succes nouă tuturor!”.

Duminică este ultima dintre cele trei zile în care aproximativ 110 milioane de ruşi sunt chemaţi la urne în cadrul alegerilor pentru Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului federal).

Conceptul de „vot inteligent” („Smart vote”) există din 2019 şi recomandă alegătorilor să-i voteze pe candidaţii cu cele mai mari şanse – fie că aceştia sunt liberali, comunişti sau naţionalişti – în fiecare dintre districte pentru a-i învinge pe candidaţii „Rusiei Unite”, considerat de Navalnîi drept „partidul hoţilor şi al şmecherilor”.

Utilizatorul, care nu are nevoie să se identifice, trebuie doar să caute numărul districtului său pe aplicaţia „Votul inteligent” pentru a primi recomandarea corespunzătoare cu cine să voteze.

1 comment

Leave a reply