ALEGERI. Iohannis și Orban au ”furat” startul. De ce au votat președintele și premierul dis-de-dimineață?

1
1149

Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au dat un semnal clar de mobilizare la vot, votând dis-de-dimineață, în București.

„Întreg conceptul nostru de campanie a fost foarte clar: dezvoltarea comunităților locale, prin investiții, prin crearea de locuri de muncă, prin dezvoltarea infrastructurii, prin creșterea calității serviciilor și până la urmă creșterea nivelului de civilizație. Pentru asta am votat, pentru oamenii care îmi garantează că pot să îmbunătățească viața oamenilor în comunitățile locale, pentru candidați care au proiecte de dezvoltare serioase ale comunității locale”, a declarat Ludovic Orban, la ieșirea de la vot.

Acesta a stat câteva zeci de minute la coadă pentru a-și exprima dreptul de vot.

„Am fost pregătit să stau și mai mult, vă spun sincer după ce am văzut la televizor imagini cu cozi, eram pregătit să stau și mai mult”, a spus șeful Guvernului, care a precizat că a cerut reprezentanților AEP să fluidizeze pe cât posibil votul, astfel încât durata de așteptare să fie cât mai mică.

Președintele României a surprins multă lume atunci când a venit așa de dimineață să voteze, preferând discreția în locul participării la urne mai târzii, care i-ar fi adus mai multă audiență.

”Este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru, astăzi îi alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim. Este foarte important să ne uităm bine la candidați și să îi alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitate, fiindcă până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum arată școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt bine întreținute, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie”, a declarat Klaus Iohannis după ce și-a exercitat dreptul la vot.

Atât premierul cât și șeful statului au venit să voteze foarte devreme pentru a transmite un semnal de mobilizare către echipele PNL din teritoriu, după ce Klaus Iohannis a ridicat ștacheta, la începutul acestei luni, printr-un mesaj adresat liberalilor de a da lovitura la aceste alegeri.

„Ce așteptări am de la PNL? Partidul Național Liberal este fără doar și poate cel mai important partid în ziua de astăzi pe scena politică din România și trebuie să demonstreze acest lucru și la alegerile locale. Mă aștept la un rezultat-record din partea PNL, mă aștept să aibă mai mulți aleși locali, mai multe primării, mai multe consilii județene decât au avut vreodată în ultimii 30 de ani”, a declarat Iohannis.

„PSD ocupă peste jumătate din pozițiile din administrația locală la momentul acesta și mă aștept ca PSD să nu mai ocupe jumătate din pozițiile din administrația locală. Există tot felul de sondaje care arată votul politic, dar știm foarte bine, la alegerile locale contează și persoana candidatului și atunci este bine să avem așteptări rezonabile. Așteptarea mea este ca PNL să obțină de data aceasta cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată”, a adăugat președintele.

Aceste declarații, dublate de prezența devreme la vot a sa și a premierului Orban, arată că Iohannis își dorește foarte mult un scor istoric al PNL care să le permită liberalilor să atace în forță alegerile parlamentare – cele mai importante în democrație.

Din 2021, Klaus Iohannis nu mai vrea să aibă de-a face cu o majoritate parlamentară toxică de tipul celei actuale PSD-ALDE-Pro România, de aceea pune mare presiune pe liberali pentru a scoate un scor foarte bun în alegerile de azi, care ar înseamna că liberalii ”au furat startul” și pentru alegerile generale din decembrie.

1 comment

Leave a reply