ALEGERI. ”Într-un județ, PNL și USRPLUS se ceartă, în altul se pupă. Nu poți păcăli electoratul”

1
871

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat vineri, la Iaşi, că în unele zone ale ţării alianţele încheiate pentru alegerile locale sunt „înţelegeri de conjunctură pentru interesul unor persoane”, făcute în baza unor „improvizaţii”, nu cum s-a întâmplat cu Alianţa DA sau cu USL-ul.

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la lansarea oficială a candidaţilor PMP la alegerile locale, Eugen Tomac a declarat într-o conferinţă de presă că electoratul nu poate fi păcălit cu alianţe „improvizate”.

„Nu sunt alianţe. Sunt doar nişte înţelegeri de conjunctură, pentru interesul unor persoane, nu ale comunităţilor, pentru că atunci când pui mai presus interesul comunităţii de interesul politic, faci ceea ce s-a întâmplat în 2004 cu Alianţa DA sau, chiar dacă din punctul meu de vedere nu e un exemplu bun, în 2012 cu USL-ul. O alianţă înseamnă o alianţă. Consilieri pe liste comune, candidaţi comuni asumaţi, cum a fost Alianţa DA sau USL-ul. Acum sunt nişte improvizaţii. Într-un judeţ PNL-ul şi USR-ul se înjură de nu există, în alt judeţ se pupă de zici că sunt fraţi. Nu poţi păcăli la nesfârşit electoratul în formatul acesta. De asta PMP nu a acceptat nicio alianţă, nicio înţelegere împotriva firii în niciun judeţ. Mergem pe cont propriu. PMP candidează în toate judeţele pe cont propriu şi am făcut-o din respect pentru democraţie şi nu din respect sau interes pentru nişte persoane. Aici discutăm cum reprezint eu cetăţenii ca partid politic în situaţia în care nu găsim un consens. Noi vedeam o alianţă naturală anti-PSD pentru a mătura din administraţia publică locală tot ceea ce considerăm că ţine ţara pe loc”, a spus Eugen Tomac, citat de Agerpres.

Liderul PMP a declarat că la alegerile locale din septembrie formaţiunea politică pe care o conduce are candidaţi în toate judeţele şi în fiecare municipiu reşedinţă, iar după sondajele proprii crede că va intra într-o „nouă eră”.

„La ora actuală lucrurile sunt foarte simple. Vedem un PSD prăbuşit, un PNL care a stagnat, ceilalţi au cu totul altă agendă. Noi vrem şi credem că vom obţine un rezultat foarte bun. E prima dată când PMP va obţine un scor foarte bun la alegeri. Avem candidaţi foarte buni în toate judeţele ţării, la toate primăriile reşedinţă de judeţ. Am această încredere că PMP va intra într-o nouă eră după alegerile locale”, a spus Eugen Tomac.

Acesta a subliniat că la alegerile din 2016 PMP a avut candidaţi în 800 de localităţi, însă pentru scrutinul din 27 septembrie are candidaturi în 2.463 de localităţi.

„PMP a intrat în această luptă competiţională cu candidaţi în 2.436 de localităţi. După PSD şi PNL suntem al treilea partid intrat în această competiţie ca număr de aleşi înscrişi în competiţie. Sunt candidaţi înscrişi pentru toate funcţiile, pentru consilieri locali, consilieri orăşeneşti, municipali, judeţeni, şi primari de comune, oraşe şi municipii. Suntem din punct de vedere organizatoric al treilea partid al ţării. Suntem încrezători în şansa noastră„, a mai spus Eugen Tomac.

1 comment

Leave a reply