Alarmă la New York: “Rămânem fără aparate!” Trump recomandă eşarfe la gură, “pentru că sunt mai groase”

0
678

Guvernatorul statului New York estimează că spitalele ar putea rămâne fără aparate respiratorii în mai puțin de o săptămână, având în vedere rata actuală de infectare cu coronavirus.

În 7 zile, spitalele din New York vor epuiza aparatele respiratorii pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus în șase zile, conform analizei guvernatorului Andrew Cuomo, care a susținut că nu mai pot fi cumpărate mai multe ventilatoare mecanice.

„Acest stat a achiziționat încă 17.000 de ventilatoare, dar nu vin pentru că provin din China și 50 de state sunt în concurență și bănuiesc că a fost o licitație.”, a declarat Cuomo.

Andrew Cuomo

„Ne aflăm într-o situație fără precedent, iar întrebarea este: poate sistemul de sănătate să facă față numărului de pacienți care ajung la vârful curbei?” , a afirmat Cuomo, într-un interviu pentru CNN.

Guvernatorul a indicat că este o chestiune de organizare în care există trei elemente: material, echipament și paturi.  “Este foarte simplu, o persoană intră în UCI și are nevoie de un respirator sau moare.”

Potrivit site-ului web al Guvernului din New York, există 49.707 de infectaţi cu coronavirus pozitivi și 1.562 de decese au fost confirmate pe acest teritoriu american. De asemenea, un număr de 10.590 de pacienți sunt spitalizați.

Plan de acțiune

Având în vedere rata mare de contagiune, guvernatorul Andrew Cuomo a anunțat că statul a stabilit un plan de acțiune „foarte detaliat despre ce trebuie să facem dacă rămânem fără respiratoare”.

Astfel, el a explicat că vor urma un protocol pentru a pune două tuburi pe același respirator și a facilita ca acestea să poată fi împărţite între doi pacienți.

De asemenea, vor folosi și alte mașini adaptate sau modificate „precum mașini de anestezie”, pentru care au anulat toate operațiile urgente pentru a avea cât mai multe. În egală măsură, au pregătit un catalog cu toate utilajele disponibile care pot fi utilizate în acest scop, după ce vor fi fost modificate în prealabil.

În ceea ce privește planul de fabricație pentru aparate respiratorii, președintele Donald Trump a ajuns la un acord cu mai multe companii pentru producția lor.

Apel pentru intervenţia Armatei

Primarul din New York, Bill de Blasio, i-a indicat lui Trump, în timpul unui apel telefonic că în oraș „este necesară o mobilizare completă a Armatei”.

“Cred că acesta este singurul mod prin care putem cu toții să depășim acest lucru și să salvăm cât mai multe vieți: să folosim armata mult mai mult”, a spus de Blasio.

„Va trebui să creăm ceva nou, chiar acum, în acest moment din istorie, pentru a alătura întregul personal medical disponibil din toată țara cu pregătire medicală și mă refer la civili, oricine are pregătire medicală, oriunde în țară “a mai declarat el.

De Blasio le-a recomandat, de asemenea, celor peste opt milioane de newyorkezi ca, atunci când ies pe stradă, să-și acopere gura și nasul cu niște pânze sau material de hârtie pentru a ajuta la încetinirea răspândirii coronavirusului.

“Motivul acestei recomandări se datorează faptului că studiile arată că unii oameni asimptomatici și presimptomatici par să transmită această boală. Nu avem dovezi perfecte (…), dar pare tot mai evident.”

Acest sfat se alătură sugestiei lui Trump că oamenii poartă eșarfe pentru a se proteja, “pentru că sunt mai groase”.

Leave a reply