sâmbătă, noiembrie 27

Alarmă în Germania: epidemia a scapat de sub control! Berlinul taie în carne vie și impune restricții dure antipandemie

0
815

Epidemia de coronavirus a scăpat de sub control în Germania după o „creștere exponențială” a numărului de cazuri și decese din ultimele zile, a avertizat ministrul economiei din această țară, Peter Altmaier, citat de The Independent.

Măsurile mai puțin restrictive nu au fost suficiente”, a spus el, în condițiile în care țara se pregătește de o carantină strictă, începând de miercuri. Școlile și magazinele neesențiale vor fi închise în următoarele șase săptămâni.


Germania a înregistrat luni 16.362 de cazuri COVID-19, cu 4.000 mai multe decât săptămâna precedentă, și 188 de noi decese , ceea ce a dus la numărul total de cazuri la 1,34 milioane, cu 21.975 de decese cauzate de coronavirus.

Altmaier a avertizat, de asemenea, că numărul pacienților de terapie intensivă care au nevoie de tratament va depăși capacitatea spitalelor în câteva săptămâni, dacă nu se adoptă restricții mai dure.

Cancelarul german Angela Merkel și guvernatorii celor 16 landuri ale țării au convenit duminică să înăsprească măsurile de carantină începând de miercuri și până în 10 ianuarie, deoarece restricțiile existente, impuse în noiembrie, nu au reușit să reducă semnificativ numărul de infectări.

În noiembrie, restaurantele, barurile, teatrele și sălile de sport au fost închise, dar școlile și magazinele au rămas deschise. Dar numărul cazurilor a început să crească din nou, pentru că oamenii s-au întâlnit mai des cu prietenii și familia înainte de sezonul festiv.

Guvernul german a cerut cetățenilor să renunțe la cumpărăturile de Crăciun în următoarele două zile, pentru a limita răspândirea virusului.

VEZI ŞI:

”Fauna” AUR la Cotroceni: trădători, bătăuși, circari, scandalagii. George Simion, de mână ”pe sub masă” cu baronii PSD

Ciolacu minte românii în față: ”Nu m-am întâlnit cu George Simion de la AUR”. Imaginile vorbesc de la sine

BREXIT. Pericol de criză alimentară în Marea Britanie. Coadă imensă de TIR-uri, supermarketurile fac provizii, populația se teme

Leave a reply