duminică, iulie 14

Al doilea val vine în noiembrie! Cresc infectările noi în rândul tinerilor

0
861

Tot mai multe țări europene se pregătesc deja pentru noul sezon dur în lupta cu coronavirusul SARS-CoV-2, în condițiile în care lupta pentru descoperirea unui vaccin eficace a intrat pe ultima sută de metri în mai multe laboratoare de pe mapamond.

Un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea lovi Franţa în luna noiembrie, a afirmat, miercuri, un consilier medical guvernamental, în timp ce oraşul Marsilia a înăsprit măsurile antiepidemice, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Există temeri privind un al doilea val în noiembrie”, a spus la postul de televiziune France 2 profesorul Jean-François Delfraissy, imunolog şi preşedinte al Consiliului ştiinţific care consiliază guvernul în privinţa gestionării epidemiei.

Franţa se află pe locul al şaptelea în lume în ce priveşte numărul deceselor de COVID-19, iar guvernul monitorizează atent cifrele pentru a decide dacă sunt necesare noi restricţii sau măsuri de izolare.

Cel mai recent, la Marsilia programul barurilor şi restaurantelor s-a redus, acestea urmând să fie închise între orele locale 23.00-06.00 (21.00-04.00 GMT).

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie între 26 august şi 30 septembrie în toate spaţiile publice deschise din oraş, după ce anterior fusese impusă doar în unele zone.

Ministerul francez al Sănătăţii a raportat marţi 3.304 noi infectări cu coronavirus, considerabil sub bilanţul zilnic consemnat săptămâna trecută, însă se înregistrează o înmulţire a cazurilor în rândul tinerilor.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 30.544, dintre care 16 în ultimele 24 de ore.

VEZI ŞI:

Atenţie! Două simptome atipice pentru COVID-19 au început să apară tot mai des ca primă manifestare a bolii

Alexandru Rafila, despre obligativitatea vaccinului anticoronavirus: ”Atenție foarte mare!”

Leave a reply