marți, ianuarie 25

Aktual24: Șantajul PSD a avut efect. A fost blocată în Parlament procedura de accesare a celor 30 de miliarde de euro de la UE

3
6281

Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au anulat miercuri plenul comun al Parlamentului, care urmă să se desfășoare de la ora 14,00, pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene. PSD a anunță că nu va vota ratificarea până când Guvernul nu va prezența în Parlament, detaliat, Planul Național de Reziliența. Fără ratificarea deciziei, ce prevede creșterea contribuției României la bugetul UE, nu se poate realiza accesarea fondurilor europene, anunță portalul Aktual24.ro

 

“Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a evitat să spună că șantajul PSD a dus la acest blocaj”


 

„S-a amânat plenul de astăzi. Sunt mai multe motive. Unul dinte ele este că trebuie să se pună în funcțiune sistemul de vot și online, pentru că încă nu e compatibilizat sistemul Senat – Camera și pentru a putea trebuie să fie compatibilizata Camera cu Senatul. Se fac acum probe tehnice și e posibil până săptămâna viitoare să fie în funcțiune. Alt motiv este că e ședința de Guvern și nu pot să participe miniștrii la ședința de plen. Și mai e și discuția legată de poziționarea partidelor”, a declarat Ludovic Orban, după ședința conducerii celor două camere..

În ședința Birourilor Permanente, PSD a anunțat că nu va vota tratatul până când premierul Florin Citu nu va prezența Parlamentului planul privind accesarea baniilor europeni prin Programul de Reziliența (PNRR). Fără voturile PSD, Coaliția nu are cum să adopte tratatul EURATOM pentru că este nevoie de votul a două treimi.

Premierul Florin Citu a anunțat, sâmbătă, la Focșani că intențiile PSD privind blocarea ratificării tratatului care prevede creșterea contribuției României la Uniunea Europeană vor avea drept consecință blocarea la nivelul întregii UE a fondurilor destinate redresării și rezilienței. El a catalogat drept „șantaj” ce face PSD și a menționat că Planul Național de Redresare și Reziliența nu va fi discutat și în Parlament.

”Aici lucrurile sunt foarte simple. PNRR este un atribut al Guvernului și nu are nicio legătură cu Parlamentul. Șantajul care vine din partea PSD, dacă PSD vrea să se afirme iar că suntem o țară pe care Europa o arată cu mâna că nu se pot ratifică aceste sume și că Comisia Europeană nu se poate împrumută pentru a finanța PNRR, foarte bine. Știm că PSD a fost oaia neagră în Europa, atâția ani de zile, vreau să văd cum le va explică domnul Ciolacu colegilor de Bruxelles, celor din Spania care așteaptă acest program, mâine așteaptă, celor din Italia care așteaptă acest program. Socialiștii spanioli, socialiștii italieni așteaptă… Vreau să văd domnul Ciolacu cum explică acest șantaj pe care îl face asupra PNL”, a declarat Citu la Focșani”, spune în încheiere sursă citată.
foto: Aktual24.ro

3 comments

  1. Anatomia.XMC.pl 24 august, 2021 at 19:11 Răspunde

    Thank you for another great post. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and Im on the look for such information.

  2. Google Guide 15 septembrie, 2021 at 09:16 Răspunde

    Good commentary. The other day I was tipped off about this site and wanted to let you know that I have been gratified, going through your sites posts. I will be subscribing to your blogs feed and will wait for your next post.

Leave a reply