Aici sunt banii dvs! La PSD-iste cu bijuterii de sute de mii de euro – cât o viață de leafă de profesoară cinstită

3
3459

O reclamă celebră din anii 90 ne arăta plăcuțe pe marginea drumului pe care scria ”Aici sunt banii dvs.”, pentru ca oamenii să știe că impozitele lor se duc în investiții rutiere, nu în șpăgi.

Dar acea lozincă poate fi recuperată acum sub altă formă: a corupției de tip PSD.

Cazul Tudorache-lux la Sectorul 1 se sparge în fața liderilor PSD, care nu pot explica de ce un primar ajunge să-și pună averea pe numele apropiaților, pentru a părea sărac în declarația de avere.

Gabriela Firea este o Anca Tudorache la nivel mai mare în politică, pentru că nu e nevastă se primar de sector în București, ci a condus ditamai Capitala.


Gabriela Firea, altă PSD-istă de bani gata

Și dacă familia Tudorache a ajuns acum pe mâna DNA pentru bijuterii de sute de mii de euro camuflate perfid, Gabriela Firea are și mai mult a se teme, pentru că a avut pe mână infinit mai mulți bani decât fosta nevastă a ex-primarului care a pierdut alegerile în fața lui Clotilde Armand.

Și ce pot face baronii și baroanele PSD pentru a opri taifunul justiției care vine peste ei? Abat atenția de la hoție.

Bunăoară, Firea îl atacă violent pe Orban, pe motiv că le face rău oamenilor, după ce mai multe localităţi din judeţul Ilfov au intrat în carantină în ultima perioadă, ultimele fiind Otopeni, Măgurele, Corbeanca, Popeşti Leordeni, Dobroieşti, Mogoşoaia.

Măsurile de protecție anticoronavirus au iscat reacția dură a Gabrielei Firea, fosta primăriță de la București, candidat al PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Ferească Dumnezeu de prostul harnic – spune o vorba din popor. Se aplică azi perfect. Proasta guvernare şi gestiune mai are încă un exemplu, mare cât Casa Poporului! Orban a carantinat judeţul Ilfov, care se află în jurul Bucureştiului, circular, ca un manşon. Practic, localităţile ilfovene sunt lipite de cartierele Capitalei. Nedelimitat! Bucureştenii care şi-au construit sau cumpărat case în Ilfov sunt azi la fel de numeroşi că localnicii din vatra comunelor şi fostelor comune devenite oraşe. Oamenii trebuie să ajungă zilnic la muncă, la doctor, la diferite instituţii ale statului. Prefectura Ilfov, Consiliul judeţean Ilfov, Spitalul judeţean Ilfov sunt toate în Bucureşti”, a scris, duminică, pe Facebook, Gabriela Firea.

”Prostul harnic”, de care vorbește Firea, face referire la Ludovic Orban, actualul premier. Evident, o jalnică încercare de a distrage atenția de la luxul orbitor al nevestelor PSD tip Tudorache.

Femeia cu diamante de 270.000 de euro

Anca Tudorache, excitată de lux

Gabriela Firea se teme că o viitoare guvernare în jurul PNL (partidul care l-a propus pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei) va scoate la iveală afacerile PSD, multe dintre ele suspecte de corupție.

Cazurile Dan Tudorache, fostul primar PSD de la sectorul 1, și Daniel Florea, fostul primar PSD de la sectorul 5, ambii în vizorul DNA, arată că Firea are toate motivele să se teamă.

Afacerile cu firme turcești în București, vezi autobuzele, sunt doar o parte din sursele de risc pentru Gabriela Firea.

Ca și ea, toți liderii PSD care sar la gâtul cuplului Iohannis-Orban, au toate motivele să se teamă: viitorul nu sună bine pentru ei.

Divorțată doar în acte de Daniel Tudorache, pentru că toate postările sale o arată alături de fostul edil, Adina Tudorache, femeia cu diamante de 270.000 de euro din șpăgi, postează pe pagina sa de Facebook mesaje indignate anticorupție.

 

Inculpată alături fostul soț, fost primar al Sectorului 1, de care a divorțat doar în acte, așa cum o arată propriile postări, Adina Tudorache a postat pe pagina sa de Facebook imaginea unui monument danez care simbolizează imaginea monstruoasă a corupției aflată într-o relație de complicitate cu Justiția pe care o controlează și comentează corespunzător, așa cum șade bine oricărui cetățean onest.

 

 

„Fosta” soție a lui Daniel Tudorache, Adina, în vârstă de 52 de ani, este cercetată de DNA pentru complicitate la spălarea banilor în același dosar cu fostul primar. DNA i-a impus acesteia plata unei cauțiuni de 200.000 de euro.

 

Cei doi au divorțat, legal, în anul 1993, dar în prezent sunt împreună, așa cum o arată toate postările ei de Facebook și o susține chiar ea așa cum o arată postarea de mai jos.

”Ți-am dat un ineeeelll”

În 2011, Adina Tudorache a fost prezentatoare TV. De la B1, ea a trecut la postul de televiziune N24, unde a prezentat emisiunea „Stil Inspirat”.

”Consider că televiziunea îți poate schimba caracterul și îți poate lărgi orizonturile. Pentru mine televiziunea este singura modalitate prin care îmi pot expune punctul de vedere despre bun gust în fața celor, care încă nu și-au pierdut stilul și rafinamentul”, declara atunci Adina Tudorache pentru Libertatea.

Fostul primar PSD al sectorului 1 Daniel Tudorache este cercetat penal de procurorii DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, procurorii stabilind o cauțiune de 1 milion de euro.

Alături de el a fost inculpată și fosta soție.

Conform DNA, în perioada 2008-2018, Daniel Tudorache a deschis conturi pe numele soției și menajerei și a cumpărat pe numele fostei soții imobile în valoare de 305.000 euro și 470.000 lei, precum și bijuterii de sute de mii de euro, între care un diamant de 190.000 de euro.

Fostul primar al sectorului 1 a ieșit de la DNA sâmbătă dimineață, împreună cu avocatul său, fiind anchetat într-un dosar privind achiziționarea de tablete, iar un altul se referă la fapte comise în anii 2006-2007.

La data faptelor Daniel Tudorache era primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

 

Totodată, celor trei inculpați li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie, după cum urmează:

  • – 1.000.000 de euro – Daniel Tudorache
  • – 200.000 euro – fosta soție
  • – 75.000 euro – persoană fizică aflată în anturajul primarului ( menajera)

 

Formele Ancăi Tudorache (stânga) l-au fermecat pe fostul primar de la Sectorul 1, care a pierdut măsură banului public și a drenat la greu milioane spre Anca, ex-soția lui

Procurorii spun că pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite.

Concret, există suspiciunea că în perioada 2008-2018 ar fi săvârșit infracțiunea de spălare a banilor constând în:

  • depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora – în total 2.990.000 lei și 235.000 euro;
  • achiziționarea de bunuri imobile pe numele fostei soții în sumă totală de 305.000 euro și 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;
  • acordarea unui împrumut unei persoane, tot în numerar, în cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei soții;
  • achiziționarea de bijuterii, inclusiv diamante, a căror valoare urmează a fi stabilită (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc.),
  • achiziționarea de acțiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soții,
  • asocierea în participațiune cu o societate privată cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții, toate acestea cu fonduri cu privire la care există suspiciunea că sunt provenite din infracțiuni.

VEZI ŞI:

VIDEO. Grav, AUR! Mălin Bot l-a prins pe un general implicat în crimele din decembrie 89 pe listele grupării lui George Simion

Andrei Caramitru: ”Ortodoxia este decimată de COVID. E singura religie care s-a comportat în halul ăsta. Până și Islamul a fost mai rațional”

Demisia lui Vasilcoiu aruncă bomba: ruptura cuplului de baroni PSD Olguța Vasilescu-Claudiu Manda

Va fi închis sau nu? Adevărul despre viitorul Complexului Energetic Oltenia (CEO)

VIDEO. Ce n-a văzut Parisul, nici România: clip electoral în care primarii PSD susțin candidații PNL!

Leave a reply