sâmbătă, iulie 20

Aici ne-ați adus, IRESPONSABILILOR! România face cale-ntoarsă pe drumul ieșirii din pandemie

0
2305

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că evoluţia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus a determinat amânarea altor măsuri de relaxare, anunţând că va susţine în Guvern propunerea formulată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Este o cifră care ne face să rămânem în gardă, să rămânem concentraţi şi mobilizaţi pentru aplicarea măsurilor pe care le-am adoptat şi evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare. (…) Miercuri este şedinţă de Guvern, dar eu nu sunt ca alţi premieri care într-un fel votează ca premier şi în alt fel ca parlamentar. Eu am votat ca preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru propunerea formulată de CNSU şi voi susţine în Guvern adoptarea propunerii formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Orban.

Premierul a făcut aceste declaraţii după o vizită la Uzina ALRO Slatina.

Politicieni și ziariști care au împins oamenii la moarte

Iresponsabilitatea unor politicieni (PSD, Ponta, Cataramă), a unor jurnaliști (RTV, Radu Moraru, pe alocuri Antena 3), a unor primari (Daniel Florea de a Sectorul 5) și a unor grupuri de cetățeni (chefuri și nunți în devălmășie) ne aduce nota de plată: amânarea măsurilor de relaxare din etapa a 4-a, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 1 iulie.

Anunțul a fost făcut luni seară de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi 24. Acesta a precizat că este decizia Grupului de suport tehnico-știintific, în condițiile în care în ultimele două săptămâni a crescut semnificativ numărul de noi cazuri de coronavirus, după cea de-a treia etapă de relaxare a unor restricții.

Nelu Tătaru: „Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI (Anestezie Terapie Intensivă – n. red.), a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de-a patra etape de relaxare”.

Detalii, pe ZIARISTII.COM

Leave a reply