marți, noiembrie 30

Agențiile de turism cer Guvernului înlocuirea carantinei la revenirea în țară cu un test Covid. Ce metode propun guvernului

„Niciun român nu doreşte şi nu îşi permite să stea în carantină 14 zile la întoarcerea dintr-o călătorie sau vacanţă.
0
898

“Operatorii de turism din România cer Guvernului să renunțe la măsura carantinării pentru o perioadă de 14 zile la revenirea în țară și înlocuirea ei cu un test COVID-19. Potrivit comunicatului Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, disconfortul legat de perioada de izolare impusă la revenire îi face pe mulți români să renunțe la excursiile în străinătate.”

„În contextul actual, pozitiv pentru ţara noastră, al scăderii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, agenţiile de turism se confruntă în continuare cu o situaţie care le afectează activitatea. Ţările în care călătoresc turiştii români în acest moment, puţine de altfel, se află pe lista galbenă, crescând numărul solicitărilor de anulare a rezervărilor.”, se arată în comunicatul asociaţiei, conform realitateafinanciara.net


„Niciun român nu doreşte şi nu îşi permite să stea în carantină 14 zile la întoarcerea dintr-o călătorie sau vacanţă”

Acest aspect generează un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, restituiri şi litigii.

La ce soluții vor să recurgă operatorii din turism ca să-i despăgubească pe români, pentru vacanțele anulate

foto: impact.ro

Având în vedere cele menţionate mai sus şi faptul că turiştii care se întorc din aceste ţări şi stau în carantină nu ştiu dacă sunt infectaţi şi dacă pot infecta, la rândul lor, alte persoane, propunem abordarea acestei situaţii prin varianta în care un călător care se întoarce dintr-o ţară aflată pe lista galbenă, să aibă ca alternativă la carantinare efectuarea unui test în termen de 3 zile de la întoarcerea în România. 

Se poate menţine măsura de carantinare până la obţinerea rezultatului unui test negativ sau se poate introduce posibilitatea efectuării de teste rapide pe aeroport”, subliniază Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Leave a reply