miercuri, decembrie 4

Agenții MORȚII. Criză tot mai mare în spitale, dar Ponta și Ciolacu încă se joacă cu viața românilor

0
977

Iresponsabilitatea unor lideri politici ca Victor Ponta și Marcel Ciolacu a adus România în pragul colapsului COVID. Respectivii au încurajat mereu discursul împotriva măsurilor de carantină, iar infectărilor au explodat. România a ajuns pe lista neagră a UE, după ce abordase inițiale foarte bine pandemia. Mai mult, după răul imens făcut sănătății publice, prin aceea că s-au comportat ca niște veritabili ”agenți ai morții”, respectivii vor să facă unul și mai mare: să provoace instabilitatea politică, prin demiterea Guvernului Orban: Exact ca ne mai lipsea, după mai bine de trei ani de dezastru provocat pe filiera PSD-ALDE-PROROMÂNIA!

Nu mai există niciun loc liber la secțiile de terapie intensivă COVID-19 la spitalele de linie I „Matei Balș” și „Victor Babeș” din București, iar la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” mai este un singur loc liber.

Adrian Marinescu, medic epidemiolog la ”Matei Balș”, spune că în viitorul apropiat, dacă creșterea numărului cazurilor noi continuă în același ritm, s-ar putea ajunge la folosirea spitalelor mobile de terapie intensivă și a transferului pacienților la secțiile ATI din spitalele non-Covid.

”Semnalul a fost tras încă de acum două săptămâni, este o situație care nu se stabilizează și trebuie să fim pregătiți pentru ce e mai rău”.

În ultimele două săptămâni cazurile noi de infecții cu Covid 19 au crescut constant, joi au fost 450 de cazuri în 24 de ore, rata de transmitere a sărit de la 0,6 la 1,4, iar România a ajuns pe harta galbenă a Europei.

Declarațiile medicului Adrian Marinescu pentru Radio Europa Liberă

”E vorba de terapiile intensive din spitalele dedicate COVID 19, asta nu înseamnă că nu sunt locuri la terapie intensivă în general. Ideea este că aceste spitale de infecțioase- ”Victor Babeș”, ”Matei Balș”, ”Marius Nasta” și spitalul de campanie de la ”Ana Aslan”- totalizează un număr mic de paturi de terapie intensivă. La nivelul Bucureștiului, ca și la al țării, există spitalele non-Covid care au locuri la terapie intensivă și care, la o adică, se transformă”

”Noi tot încercăm de două săptămâni să spunem că de când numărul de îmbolnăviri a crescut, asta se vede în plan practic la nivelul internărilor, nu e vorba numai de terapiile intensive.Normal că se vede și în locurile de la terapie intensivă, care oricum erau puține pentru că erau pacienții dinainte. Deci era de așteptat, mai ales că e o creștere care continuă de la o zi la alta. La terapie intensivă, dacă vă uitați în ultimele două săptămâni, creșterea a fost constantă. Deocamdată, celelalte spitale nu au preluat pacienți, nu a fost nevoie”.

Leave a reply