Agenţii COVID în România. Aceşti iresponsabili care au încurajat oamenii să se infecteze cu SARS-CoV-2

2
3429

460 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România din 12.555 de teste prelucrate, fiind un record pentru ultimele două luni. Doar în perioada de vârf a epidemiei s-au mai înregistrat de opt ori peste 400 de cazuri.

Şi numărul de morţi este mare: alte zece decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, iar 199 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Numărul total de infectări a ajuns la 25.286, iar numărul deceselor la 1.565.

Până la 15 mai, România s-a aflat în stare de urgență din cauza epidemiei.

Peste o treime din noile infectări cu coronavirus au fost înregistrate în trei județe, respectiv în Argeș, care are 76 de cazuri noi, Iași – 43, iar Brașov – 42 , potrivit datelor comunicate de Grupul de comunicare strategică.

Top 10 al județelor cu cele mai multe noi cazuri zilnice este completat de: Prahova – 31, Dâmbovița – 25, Buzău – 24, București – 24, Brăila – 23, Galați – 16, Vrancea – 16.

O situație aparte este în județul Caraș Severin, unde nu a mai fost confirmat niciun nou caz din 22 mai.

Ei sunt cei care au îngropat România în pandemie

Cum se explică acest val doi neaşteptat în România? Simplu: nerespectarea măsurilor de igienă şi prevenţie. De ce oamenii au ajuns să nu mai ţină cont de riscul infectării? La fel de simplu: din cauza mesajelor publice transmise de unii lideri politici şi vedete, care au invitat practic populaţia să se revolte faţă de măsurilor de protecţie sanitare impuse de Guvernul Orban şi cerute insistent de personalul medical – cel mai afectat din cauza iresponsabilităţii pe tema coronavirus.

Radu Moraru face zilnic propagandă în favoarea coronaviruslui pe Naşul TV

Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, liderii PSD, ALDE şi respectiv Pro România, au luat deseori în băşcălie coronavirusul şi au sabotat permanent autorităţile sanitare prin declaraţii care puneau sub semnul întrebării necesitatea protejării ferme a populaţiei.

Lor li s-au adăugat politicieni fără partid, cum este Viorel Cataramă, sau jurnalişti deveniţi portavocile fake news, precum Radu Moraru, care au făcut efectiv campanii directe în media pentru a întărâta lumea împotriva măsurilor de prevenţie.

Rezultatul se vede în numărul de cazuri în creştere, România devenind deja a treia în Europa în topul infectărilor.

România a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori. Dacă, în urmă cu o lună, despre țările balcanice șcele din estul Europei se spunea că au fost ferite de un număr mare de cazuri de COVID-19, acum țara noastră este pe locul trei în topul țărilor europene, după Portugalia și Suedia. Iar datele înregistrate în ultimele zile conturează tabloul unei situații tot mai îngrijorătoare: 5-6% din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri, o proporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai.

România a fost ferită de un bilanț catastrofal al primului val, așa cum s-a întâmplat în alte țări din Europa. Parte pentru că nu am fost printre primele țări afectate, parte pentru că s-au luat la timp măsurile preventive necesare, dezastrul a fost evitat.

Dar vestea proastă este că, treptat, numărul îmbolnăvirilor a început din nou să crească – lucru atipic pentru Europa, unde în general trendul se menține descrescător.

În ultima săptămână, numărul mediu zilnic de cazuri noi a fost în România de aproape 304:

 • 16 iunie: 250 de cazuri
 • 17 iunie: 345
 • 18 iunie: 320
 • 19 iunie: 320
 • 20 iunie: 330
 • 21 iunie: 315
 • 22 iunie: 246.

Iresponsabilitatea politicienilor agravează situaţia din spitale

Viorel Cataramă a ajuns să se distreze pe seama pandemiei, inducând idei periculoase în mentalul colectiv (Foto: Libertatea)

Consecinţele încep să se simtă tot mai grav în situaţia spitalelor, care riscă să fie complet blocate din cauza numărului tot mai mare de pacienţi cu COVID 19.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” nu mai dispune locuri libere pentru pacienţii care sunt confirmaţi cu virusul COVID-19, a anunţat, sâmbătă, managerul unităţii, Beatrice Mahler.

Cazul de la Spitalul „Marius Nasta” nu e singurul. Vineri, şi medicii de la Spitalul „Victor Babeş”, din Bucureşti, au tras un semnal disperat de alarmă legat de creşterea numărului de infectări pe teritoriul României.

„Ne-am apropiat de capacitatea maximă ca număr de pacienți. Numărul de cazuri în comunitate e din ce în ce mai mare, numărul de cazuri din diverse focare e din ce în ce mai mare, iar asta duce la creșterea numărului de pacienți spitalizați. În curând vom depăși capacitatea maximă. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numărul celor care vin e din ce în ce mai mare decât al celor pe care îi externăm”

Declaraţia de mai sus îi aparţine doctoriţei Simin Aysel Florescu, director medical la spitalul ”Victor Babeş”, din Capitală, şi arată unde duce iresponsabilitatea celor care propagă informaţii false despre coronavirus, incitând populaţia la nerespectarea măsurilor de protecţie.

Din păcate însă, strigătul de disperare al medicilor pare că nu a ajutat la nimic. Cazurile în creştere de infectări şi morţi arată că, în România, răul era deja făcut…

VEZI ŞI:

Iată ce-aţi făcut cu iresponsabilitatea voastră! Al doilea spital din Capitală blocat de COVID 19

Spania -128 de cazuri pe zi, Italia – 261. O statistică pentru Marcel Vela, ministrul de Interne

Naşul TV începe să simtă consecinţele iresponsabilităţii jurnalistice. Sancţiunile CNA nu aduc însă morţii înapoi

2 comments

 1. Iulian Ghimuș 26 iunie, 2020 at 19:51 Răspunde

  Răspunsul la aceste afirmații „înfricoșătoare”, îl dă dl dr Răzvan Constantinescu în interviul pe care îl dă lui Ion Cristoiu.
  Sars Cov2 nu poate fi anihilat până nu se obține imunitatea naturală la 80% din populație. Ia explică tu care te dai deștept!

Leave a reply