Afganistan: Talibanii au solicitat SUA să păstreze o prezenţă diplomatică

0
759

Talibanii le-au solicitat SUA să păstreze o prezenţă diplomatică în Afganistan după încheierea retragerii trupelor americane, prevăzută pentru 31 august, dar Washingtonul nu a luat o decizie deocamdată, au afirmat vineri oficialităţi americane, informează AFP.

Potrivit responsabililor americani respectivi, liderii mişcării islamiste care a preluat puterea la Kabul la jumătatea lunii august vor ca şi alte ţări să-şi menţină deschise ambasadele după 31 august.

SUA şi-au abandonat ambasada pentru a-şi retrage ultimii diplomaţi, care încă nu au fost evacuaţi la aeroportul din Kabul, securizat de armata americană.

Însă militarii americani vor pleca definitiv marţi şi astfel nu vor mai fi în măsură să asigure securitatea eventualilor diplomaţi cărora preşedintele Joe Biden le-ar cere să rămână în Afganistan.

Dezbaterea pe acest subiect este în desfăşurare în interiorul administraţiei Biden, au spus oficialităţile citate, care au precizat că prioritatea o reprezintă securitatea funcţionarilor americani

Leave a reply